Oluja potopila Grčku, Air Srbija odložila letove za poznato ostrvo: Srpska porodica odsečena od sveta u letovalištu

|

Posle razornih požara Grčka nalazi na udaru oluje “Danijel”. Zbog toga je veliki broj turista koji letuju u ovoj zemlji praktično odsečen od sveta, uključujući i jednu porodicu iz Srbije, koja je smeštena u Argalastiju. Najave meteorologa za dane koji dolaze nisu obećavajuće, pa se strahuje od toga da bi sve više naših turista moglo da se nađe u sličnoj situaciji.

Kako prenosi agencija Nikana, srpska porodica koja letuje u Kalama Apartmanima u Argalastiju, usled prekida telefonskih veza, signala i struje, tokom današnjeg dana nije uspela da stupi u kontakt sa svojom porodicom i za sada nema informacija o tome u kakvom se stanju oni trenutno nalaze. Takođe, nema informacija ni o tome o kojoj se porodici radi.

Prema poslednjim informacijama, u bujicama je stradala jedna osoba u Volosu. Tamo su poplave napravile velike probleme, zarobljeno je više od 100 automobila a vatrogasne službe pokušavaju da oslobode vozače. Takođe, potpuno je obustavljen i javni prevoz.

Usled izrazito nepovoljnih vremenskih uslova i zatvaranja aerodroma na grčkom ostrvu Skijatos, današnji (utorak, 5. septembar 2023. godine) čarter let Er Srbije JU9140 iz Beograda za Skijatos, kao i povratni let JU9141 iz Skijatosa za Beograd odloženi su za sutra, saopštila je nacionalna avio-kompanija.

Er Srbija je u kontaktu sa turističkim agencijama koje su organizatori putovanja.

“Za više informacija, molimo putnike da kontaktiraju svoju agenciju. Bezbednost putnika i članova posade su najvažniji prioritet za Er Srbiju”, stoji u saopštenju kompanije.

Izvor: espreso.co.rs