Ogroman piton u Subotici krenuo ka terenu dok su deca trenirala fudbal – Nenad ga uhvatio golim rukama: Vlasnika moli samo jedno

|

Na tribinama stadiona “Sever” u Subotici dok su deca trenirala fudbal primećen je ogroman piton koji je krenuo ka terenu iz žbuna.

Nenad Vučković hrabri je Subotičanin koji je uspeo da uhvati i savlada pitona. Do juče je zmije viđao samo u zoo-vrtovima, a nije ni sanjao da će se sa zmijom sresti na tribinama stadiona “Sever” i to tokom treninga njegovog šestogodišnjeg unuka.

“Na terenu je u tom momentu bilo oko stotinu dece uzrasta od 6 do 15 godina. Moj šestogodišnji unuk je jedan od tih mališana, a ja kao ponosni deda posmatrao sam trening sa tribina. U jednom momentu čujem kako neki čovek priča da je video zmiju, okrenem se i ugledam je kako izlazi iz žbunja i prilazi mi”, započinje priču sedamdesetjednogodišnji Nenad i dodaje:

“Odmah sam prepoznao da je u pitanju piton, ali mi nije bilo jasno kako se našao tu. Zmija, duga oko metar i po, prošla je pored mene i kada se pribilžila terenu na otprilike 2 metra shvatio sam da moram nešto da preduzmem. Uhvatio sam je za rep, a ona se sklupčala i podigla glavu”, kaže Nenad.

Golih ruku i bez ikakve opreme, hrabri Subotičanin je uspeo da poklopi “nezvanog gosta” kolicima koja su bila u njegovoj blizini, a zatim ga je nekako i savladao.

“Nekakva kolica iz supermarketa su bila pored mene, i ja sam ih okrenuo i poklopio zmiju, ali ona je ubrzo počela da izlazi. Uspeo sam da je uhvatim za glavu i tad je bila moja. Obmotala mi se oko ruke i užasno stiskala. Jedna gospođa mi je dodala ceger u koji sam ubacio pitona, potom sam ceger spustio u obližnju kantu za smeće, a kako se sve nekim čudom poklopilo, pronašli smo vrata od dasaka i poklopili njima kantu”, priča Nenad.

Zatim je stigla policija sa još jednom osobom i piton je odveden u Zoo-vrt.

Da je zmija smeštena u Prihvatilište potvrdili su i iz Zoo-vrta, a o celom slučaju obavešteno je i Tužilaštvo. Prema nezvaničnim informacijama, piton je čipovan, te je moguće najpre doći do odgajivačnice, a onda i do vlasnika.

“Osećao sam strah, ali najviše zbog dece. Međutim, uprkos strahu vodio sam računa da ne povredim životinju. Pošto pretpostavljam da taj piton ima vlasnika, ako namerava da mi da neku nagradu molim ga samo jedno, da pokosi taj teren na kom deca treniruju u travi do kolena”, skroman je Nenad o čijoj hrabrosti svedoče brojne fotografije koje su preplavile društvene mreže.

Izvor: telegraf.rs