Odbio da krsti dete najboljem prijatelju, a on se naljutio i blokirao ga: Kad čujete šta je pravi razlog, neće vam biti svejedno

|

Jedan muškarac koji je želeo da ostane anoniman, ispričao je na Redditu kako ga je prijatelj nazvao sebičnim jer je, zbog suludih zahteva, odbio da bude kršteni kum njegovom detetu. On je najpre bio presrećan što je ovaj baš njega odabrao, ali oduševljenje je ubrzo nestalo kada je dobio kovertu s ugovorom i dugim spiskom suludih zahteva.

Rekao je da su on i njegova supruga pre devet godina upoznali drugi mladi par, pa su s njima sprijateljili, te ga nije iznenadilo što su za kumstvo svog još nerođenog deteta hteli baš njega. Kako je rekao, bio je oduševljen, a onda je od prijatelja dobio obavezujući ugovor i spisak zahteva, gde je između ostalog pisalo i to da on mora da se krsti i postane katolik i da detetu da 18.000 funti na dar.

Napisao je još i da su njegova supruga i supruga njegovog prijatelja obe s Filipina, tako da on nema nikog iz svoje porodice, pa nije ni imao koga drugog da traži da bude kum njegovom detetu.

– Pristao sam, a sutradan mi je ostavio fasciklu s pravnim ugovorom koji je trebalo da potpišem – rekao je, a od njega se tražilo i da prisustvuje svakom katoličkom događaju kojem dete prisustvuje, kao što je krštenje, ispovedi, hrizme i drugo. Rekao mu je da mora da razmisli o tome da postane katolik, da da detetu najmanje 500 dolara za svaki od tih događaja i za svaki rođendan i Božić, a od njega se očekuje i da do 18. rođendana deteta za njegovo školovanje skupi oko 18.000 funti.

– Ostatak će osigurati roditelji. Ozbiljno?! – napisao je. Ali, kad je nazvao svog prijatelja i objasnio mu da ugovor ne može da potpiše jer je prezahtevan, on se naljutio, rekao mu da je sebičan i blokirao njegov broj i mejl, što je uradila i njegova supruga.

– Nema veze, ja se ne ljutim, samo ne vidim kako sam ja sebičan, a on ne? – zaključio je ovaj čovek.

Izvor: kurir.rs