Objavljene nove cene goriva: Poznato koliko ćemo plaćati benzin i dizel u naredna 3 dana

|

Ministarstvo trgovine je, u skladu sa Uredbom o ograničenju visine cena derivata nafte, utvrdilo da će cene goriva ostati nepromenjene do 2. septembra, navodi se u saopštenju.

Cene derivata nafte koje su utvrđene protekle nedelje ostaće i dalje na snazi, pa će do 2. septembra cena benzina biti 183 dinara za litar, a cena evrodizela 217,5 dinara.

Odluka je doneta u skladu sa Uredbom o ograničenju visine cena derivata nafte čije je izmene Vlada usvojila na jučerašnjoj sednici. Iz Ministarstva trgovine napominju u da su privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici ministarstva. Cene goriva će biti na snazi do 2. septembra u 15 časova.

Budući da je Uredba o ograničenju cena produžena, i u narednim nedeljama određivaće se cene benzina i dizela po već utvrđenom principu. Nove cene ovih derivata nafte očekuju nas već u petak, 2. septembra.

Izvor: mondo.rs