Objavljene cene goriva za narednu nedelju: Dizel poskupeo – Produžena zabrana izvoza dizela EN 590

|

Od danas, pa u narednih sedam dana, litar dizela biće skuplji u odnosu na proteklu nedelju i koštaće 210,5 dinara, dok će cena benzina ostati ista kao prošle sedmice – 180 dinara po litru.

Do danas je cena goriva bila najviše 207 dinara za evrodizel, a evropremijum BMB 95 prodavala se najviše po ceni od 180 dinara za litar.

Vlada Srbije u martu ove godine donela je Uredbu o ograničenju cena naftnih derivata evro dizel i evro premijum BMB 95, koja je u narednim mesecima produžavana. Poslednji put Uredba je produžena 28. jula, a na snazi će ostati do 31. avgusta, kada će Vlada odlučiti da li će ona ponovo biti produžena ili ukinuta.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici donela izmenjenu odluka o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590, kojom se zabrana produžava za još sedam dana.

Ovom merom sprečiće se moguće štete po privredu i građane, s obzirom na to da energetska kriza na svetskom tržištu i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka nestašice ove robe bitne za građane Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Izvor: nova.rs