Novo upozorenje RHMZ: Za sat vremena u jedan deo Srbije stižu grad, olujni vetar i obilne padavine

|

Na teritoriji opštine Kladovo i oblasti Đerdapa narednih sat vremena se očekuje pojava grada, olujnog vetra i obilnijih padavina, stoji upozorenje na sajtu RHMZ.

Do kraja ove nedelje biće toplo sa najvišom temperaturom u većini gradova od 34 do 37 stepeni, a lokalno se očekuju i tropske noći sa temperaturama od preko 20 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će sutra najviša dnevna temperatura dostići i do 37 stepeni , upozorivši da će se do 2. jula zadržati veoma toplo vreme i da se lokalno očekuju i tropske noći.

Prema prognozi, sutra će preovlađivati sunčano, jutarnja temperatura biće od 14 do 23, najviša dnevna od 33 do 37 stepeni. Posle podne u planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, tek ponegde je moguć kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno jak, južni i jugoistočni.

Do 6. jula biće pretežno sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 33 do 37 stepeni a ponegde se očekuju i tropske noći.

Izvor: telegraf.rs