Novaku i Nikoli danas se divi ceo svet: Svi se pitaju kako zemlja sa 0,09 odsto populacije caruje sportom – Evo u čemu je “tajna”

|

Nikola Jokić i Novak Đoković su ponos naše zemlje, naši najbolji ambasadori u svetu.

Dvojica najdominantnijih sportista današnjice, su genijalci koji su pomerili granice sporta i svojim dostignućima impresionirali celu planetu, a dolaze iz malene Srbije koja čini 0,09 odsto svetske populacije. Ceo svet se danas pita kako je moguće da jedna tako mala, nevažna zemlja, iznedri takve asove… Šampione kakve istorija ne pamti.

Svi se pitaju u čemu je tajna.

Verovatno u istrajnosti, pobedničkom mentalitetu i neverovatnoj otpornosti koja izvire iz svih teškoća kroz koje su prolazili, a sa kojima se njihovi vršnjaci u drugim zemljama nisu nosili.

Ova dvojica momaka sanjali su velike snove i težili ka visinama. Nijednog trenutka nisu dozvolili da ih sputaju mnoge prepreke na putu ka cilju. I na kraju su uspeli – dotakli su zvezde.

Čudesnom sudbinom, u dva dana, dva Srbina Novak i Nikola postali su najveći u svom sportu.

Novak je u nedelju ispisao istoriju tenisa. Osvojio je titulu na Rolan Garosu i sa ukupno 23 grend slema u karijeri postao apsolutni rekorder u muškoj konkurenciji. Stavio je tačku na čuvenu debatu o najboljem svih vremena. Dokazao je svima da je “GOAT” belog sporta.

Nismo normalno stigli ni da proslavimo Novakov uspeh, a već su stigle sjajne vesti i sa druge strane Atlantika – još jedan Srbin je na krov sveta.

Nikola Jokić je prvi Srbin koji je kao superstar i apsolutni lider doveo svoj tim do šampionskog prstena NBA lige. Svojom nestvarnom igrom doneo je svom Denveru prvu titulu u istoriji franšize i zasluženo poneo titulu MVP velikog finala. Baš kao i Novak, uspeo je da sruši nestvarne rekorde i ispiše istoriju.

Novaku i Nikoli danas se divi ceo svet, legende sporta pričaju hvalospeve o njima i naslovnice najuglednijih časopisa prepune su ovim velikanima. Ko bi mogao i da pomisli da će takvu slavu steći dva momka iz tamo neke nebitne, malene zemlje Srbije?!

Izvor: kurir.rs