Novak Đoković je šampion Torina: Pregazio Sinera i osvojio svoj 7. završni Masters u karijeri

|

Novak Đoković je uspeo, osvojio je završni Masters u Torinu, gde je u velikom finalu bio bolji od Janika Sinera sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3, i to za samo malo više od sat i po tenisa u ovom italijanskom gradu.

Servirao je Novak hladnu osvetu. Porazio ga je Siner u grupnoj fazi, naneo mu je poraz koji ga je mogao koštati mnogo, koji ga je mogao ostaviti bez polufinala, što Đoković nije zaboravio.

Siner je tada čini se napravio i “grešku”, pošto je svojom pobedom protiv Runea obezbedio Novaku prolaz, čime je sebi učinio i “medveđu uslugu”, jer je Đoković bio željan osvete i želeo je da pokaže da je kraj tek onda kada on to kaže.

Motivisan je bio Srbin, videlo se to već od samog početka meča, naročito na njegove servis gemove. Kao da je birao, Đokovića je služio savršeno sevis na ovom meču. Uzimao je poen za poenom, o čemu svedoči i činjenica da je u prvom setu imao tek izgubljena dva poena na svoj servis!

Siner se dosta mučio na svakom od svojih, dok je samo jedan brejk bio dovoljan, onaj u četvrtom da osvoji prvi set naš teniser.

Drugi set je Novak počeo još bolje, a Janik Siner je bio dosta uplašen, video je da iako igra svoj najbolji tenis u karijeri, da to nije baš dovoljno da se savlada najbolji ikad u ovom sportu.

To je samo rezultiralo novim brejkom za Novaka, onim odmah na početku seta, čime je stekao i dobar kapital pred nastavak seta, gde je samo morao da štiti svoj servis. Isti onaj servis koji ga je služio tokom čitavog meča.

Međutim, zakazao je i taj servis malo, ali samo malo. Imao je Siner po prvi put brejk lopte, imao je dve brejk lopte u šestom gemu, kada je i Novaku sve posustalo. Ali, Đoković se nekako vratio, sačuvao je prednost i mogao je mirno ući u nastavak.

Drugi deo drugog seta je bio poprilično dinamičan, dosta gemova je ulazilo u đus, jedan je trajao čak i 16 minuta… Borba se rasplamsala, ali, nijedani od njih nije koristio brejk prilike, što je išlo na ruku Đokovića.

Izvor: telegraf.rs