Novak Đoković dodatno pao na ATP listi: Igra odlično i osvaja gotovo sve turnire – a uporno gubi pozicije

|

Na najnovijem poretku na ATP listi, Novak Đoković i dalje ne zauzima mesto koje zaslužuje.

Srpski teniser Novak Đoković je sada dodatno pao za jednu poziciju i sada je 8. teniser sveta.

Da je pobedio Holgera Runea u finalu mastersa u Parizu, Novak bi zadržao 7. mesto, dok je mladi Danac pobedom obezbedio 10. poziciju na ATP listi.

Đoković je ove sezone osvojio 4 titule, više od njega su osvojili samo Karlos Alkaraz i Andrej Rubljov (po 5 osvojenih turnira) iako je igrao na manje turnira od njih, a u Torinu na završnom mastersu ima priliku da se izjednači sa njima.

Zbog svima dobro poznatih okolnosti, na čelu ATP liste nije Srbin, već Španac, mladi Karlos Alkaraz, a za njim odmah ide i Rafael Nadal.

Osim Đokovića, pad na ATP listi su zabeležili i Danil Medvedev, kao i Hubert Hurkač koji je ispao iz top 10 tenisera. Napredovali su pomenuti Rune, Tejlor Fric, Andrej Rubljov, Feliks Ože-Alijasim i Stefanos Cicipas.

NOVAK OBJAVIO ČUVENI SELFI SA MLADIM DANCEM:

Mladi Danac Holger Rune je osvojio trofej na mastersu u Parizu, a na društvenim mrežama je počela da kruži fotografija koju je danski tinejdžer napravio pre nekoliko godina sa Novakom.

Ovaj selfi je postao viralan, pa nije mogao da zaobiđe ni srpskog tenisera koji je fotografiju iskoristio da još jednom čestita Holgeru.

„Čestitam Holgere tebi i tvom timu. Kao i uvek, hvala i Parizu na neverovatnom iskustvu“, napisao je Novak i podelio tri fotografije od kojih je jedna selfi sa Runeom kao dečakom.

Izvor: kurir.rs