Nova sramota britanskih medija: Đokovićev pobednički govor iskoristili za gnusne optužbe – “Čuo je nešto drugačije od svih”

|

Nije Holger Rune bio dostojan protivnik Novaku Đokoviću u osmini finala Vimbldona. Iako je na papiru on bio najteža prepreka do sada, nakon relativno kratke borbe Danac je poklekao i izgubio sa 3-0.

Duel su osim sjajne igre srpskog asa obeležile i situacije koje je Novak na kraju meča istakao, a u kojima je publika zviždala našem teniseru uz skandiranje rivalu.

U pobedničkoj izjavi na kraju meča Novak je zapušio usta bezobraznoj publici i pozdravio sve one prave ljubitelje tenisa.

“Pa svim navijačima koji imaju respekt hvala što su ostali, njima čestitam iz dubine duše. A svima onima koji su odabrali da ne pokažu respektima, želim lakuuuuu noć. Lakuuuuu noć, lakuuuuu noć. Vrlo dobro veče! Ne, ne, ja to ne prihvatam. Znam da su podržavali Runea, ali to je isto kao “buuu”. Dobro je, dobro je, fokusiram se na ljude koji dolaze ovde, koji vole tenis i cene igrače, napore. Igrao sam u mnogo težim okolnostima, ne možete da me dodirnete”, poručio je Novak.

Britanski mediji su opširno izveštavali o celoj situaciji, a u moru tekstova izdvojio se onaj koji je “Dejli Mejl” objavio i u kom su optužili Novaka da je on nešto čuo “drugačije” od svih.

Britanski medij navodi da je on jedini skandiranje Runeu razumeo pogrešno, što se može zaključiti i na osnovu naslova u kom se pitaju da li je sve pogrešno razumeo.

“Sedmostruki šampion je pretvorio svoj intervju na terenu u tiradu o onome što je smatrao da su uvrede upućene njemu tokom pobede u tri seta u ponedeljak uveče. Izgledalo je da publika jednostavno skandira “Ruuuuuuune” za njegovog protivnika, ali Đoković je, kao što često biva, to drugačije video”, piše u tekstu pomenutog lista.

U nastavku pišu o istorijatu sukoba Novaka Đokovića i publike, a pominju i Runeovu izjavu nakon incidenta.

Izvor: kurir.rs