Nevreme iz Hrvatske stiglo u Srbiju: Munje paraju nebo iznad Bačke – Bujice na ulicama Subotice

|

Oluja koje je prethodno pogodila Hrvatsku, zahvatila je i deo Srbije. Naime, nad Suboticom su crni oblaci, prisutna je povremena grmljavina, seva i duva jak vetar. Iz minuta u minut pristižu snimci nevremena u Subotici, na kojima se može videti kako su ulice poplavljene, a automobili jedva prolaze. Teslino naselje u Subotici takođe je poplavljeno.

Na Fejsbuku je objavljen snimak iz Apatina pre sat vremena, na kom se vidi kako munje paraju nebo nad gradom i sprema se oluja. Meteorolozi su još pre nekoliko dana najavili nepogode u ovom gradu i upozorili su da će iz Hrvatske stići u Srbiju i prvo pogoditi Bačku.

Ranije danas se oglasio i meteorolog Marko Čubrilo, koji je izneo detaljnu vremensku prognozu za početak avgusta na svom Fejsbuk profilu.

Meteorolog Čubrilo navodi da se očekuje svežije vreme praćeno povremenim pljuskovima sve do 9. avgusta, a da se oko 05. avgusta računa na jače pogoršanje vremena.

“Danas prolazne nestabilnosti, ponegde i vrlo jake, ali se superćelijske nepogode ne očekuju. Novo, jako, pogoršanje kada će i one biti moguće se očekuje oko 05.08”, napisao je meteorolog Marko Čubrilo u objavi na svom Fejsbuk profilu.

Danas će se preko regiona premeštati hladan front donoseći grmljavinske pljuskove, koji će ponegde biti izuzetno jaki te se za kratko vreme očekuje i preko 15 mm taloga uz pojavu tuče/grada i vrlo jakog vetra, posebno u zoni samog hladnog fonta, započinje svoju najnoviju prognozu meteorolog Marko Čubrilo.

Kako prognoziraju meteorolozi, nestabilnosti će najkasnije stići do samog juga i jugoistoka regiona i tamo će veći deo dana biti vrlo topao, a tamo će nestabilnosti samim tim biti i najređe.

Izvor: kurir.rs