Nestorović raskrinkao opoziciju: “Štrajk glađu je farsa, živahni su” – Izrekao svoj stav o glasačima iz Republike Srpske

|

Doktor Branimir Nestorović gostovao je u Jutru na TV Prvoj i govorio o aktuelnim političkim temama nakon izbora u Srbiji. Govoreći o insistiranju opozicije na “uveženim glasovima” iz Republike Srpske on je naglasio da je “insistiranje na glasačima iz Republike Srpske za njega kranje uvredljivo”.

“Ti ljudi imaju i prebivališta i dvojno državljanstvo, ne vidim zašto ne bi mogli da glasaju”, smatra Nestorović, dodajući da je to širenje mržnje među Srbima.

Čuveni pulmolog je prokomentarisao da se Jovanoviću zaista nije javio na telefon, na pitanje da li njegov pokret planira da uđe u koaliciju sa nekim od drugih izbornih kandidata.

“Nismo imali nikakve ponude, niko nam ništa nije nudio”, rekao je on, naglasivši da su se oni unutar pokreta dogovorili da ne ulaze u koalicije. On je dodao da jedino koga sigurno neće podržati jeste Srbija protiv nasilja.

“Mi smo opozicija vlasti, oni su opozicija Srbiji”, kaže Nestorović.

On je govorio i o tome da njegova stranaka nema dokaze o krađi glasova.

“U Beogradu smo imali oko 2.000 kontrolora, i rezulati koje imamo su dosta slični GIK-ovom”, ističe Nestorović. Takođe je dodao i da su “imali problema i spoticanja u predizbornoj kampanji, ali na samom glasanju ne”.

Govoreći o protestima takozvane proevropske opozicije “Srbija protiv nasilja”, Nestorović kaže da mu sve “liči na pokušaj obojene revolucije” i da “nije Zaharova slučajno upozorila na to”.

“Meni su bili neki eksperti za obojene revolucije i rekli su mi da to tako počinje. Obavezno sa mladima, jer mladi simbolizuju budućnost”, kaže Nestorović.

On ističe da ako bi opozicija krenula u nasilno rušenje, podržao bi SNS jer bi morao da “spasi državu”. Navodi da nema energije u narodu i da protesti idu “jako kilavo”. Kaže da običan svet ne podržava proteste.

Govoreći o prigovoru opozicije na izborne rezultate, Nestorović kaže da je prigovor “smešan” i da izgleda tako da bi “svaki sud morao da ga odbaci”.

“Namerno su ga podneli da bi ga sud odbacio, da bi onda optužili sudstvo da je pristrasno. Cela priča je bizarna, protestuju ispred RIK-a za beogradske izbore”, navodi on.

Kaže da neće više da ih finansiraju “oni njihovi”.

“Neće više Nemci da ih finansiraju, kad gubiš tolike godine. Nema efekta to što oni rade”, primećuje Nestorović.

Govoreći o štrajku glađu lidera opozicije, Nestorović kaže da je to farsa.

“To je farsa, štrajk glađu. Zna se šta je to. Ja sam lekar i četvrti, peti dan nastupa slabost mišića. Peti, šesti dan moraš da ležiš, a oni su živahni nešto. Samo očekujem transparente na engleskom, dobro izgleda na Si-en-en-u, jer ovi sa zapada ne znaju srpski. Pojaviće se zastave Nemačke, SAD, EU, ne možeš više na isti štos da proteraš priču. Ne isključujem mogućnost da naprave cirkus, imaju sredstva”, zaključuje Nestorović.

Izvor: alo.rs