Nepoznati dronovi snimali kasarne i položaje vojske Srbije: Predsednik Vučić izdao zvaničnu naredbu

|

Predsednik Srbije i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić izdao je danas zvaničnu naredbu da sve neprijateljske bespilotne letelice na teritoriji centralne Srbije budu momentalno uništene.

Na ovaj drastičan korak predsednik se odlučio nakon incidenta koji se desio na području iznad Merdara i u okolini Raške, kada su nepoznati dronovi osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije.

U cilju sprečavanja daljih neprijateljskih aktivnosti podignuti su srpski “migovi 29” u akciji praćenja i eventualnog napada na neprijateljske letelice. Nedugo potom, uočeni objekti napustili su vazdušni prostor centralne Srbije, a da to nisu učinili, bili bi uništeni jer je vrhovni komandant izdao naređenje da se odmah dejstvuje protivvazduhoplovnim oruđem, prenose Novosti.

Povodom navoda da je policija tzv. Kosova uručila noćas prvu opomenu za vozila koja nisu preregistrovana sa srpskih registarskih tablica na RKS tablice, Vučević je rekao da ne može da veruje da zemlje Kvinte nemaju uticaj na kosovskog premiijera Aljbina Kurtija i administraciju u Prištini.

Izvor: novosti.rs