Nenad iz Lučana sreo Kazahstanca dok je vozio kamion: Zarobili su ga i mučili – “Imao je kod sebe samo ovo”

|

Primer Nenada Miloševića iz Lučana pokazuje da su srpske kamiondžije i te kako solidarne na putevima širom sveta, koji se kao vozač kamiona našao na drumu u u Kazahstanu. Kada je pravio pauzu od 45 minuta, prišao mu je jedan Kazahstanac, koji je bio vidno umoran i preplašen i zamolio ga da ga poveze.

– Imao je kod sebe samo neku flašicu vode, pocepano odelo na sebi i pohabane cipele. Bio je veoma umoran, danima nije jeo i kupao se. Pobegao je od ljudi koji su ga zarobili da radi i peške je prešao 100 kilometara dok nije naišao na deo puta gde sam se parkirao. Već nekoliko dana je sa mnom u kamionu, zbrinuo sam ga, nahranio i obukao – rekao je za RINU Nenad Milošević.

Kako je rekao, Nenad ne voli da se snima niti da se eksponira medijski, ali je odluku, u poslednjem trenutku promenio kako bi pomogao Kazahstancu da pronađe svoju sestru koja živi u Rusiji, hteo je da pomogne ovom neznancu u nevolji, a ujedno pokaže i kakvi su Srbi kamiondžije.

– Ovo je samo način da pokažem kolika je solidarnost nas kamiondžija na putu, neko se nama obrati za pomoć, mi nekome. To je taj krug sreće koji se neprestano okreće – kaže Nenad.

Njegov neobični saputnik veoma je zahvalan za pomoć koju mu je Nenad pružio u trenutku kada mu je bila najpotrebnija.

– Bio sam porobljen, prošao sam jezive situacije, gledao sam da što pre pobegnem, nisam jeo danima i bio sam na ivici snage. Hvala Nenadu, mnogo hvala i dokazao je da ste vi Srbi sve ono što sam čuo, jedan divan i human narod – rekao je ovaj Kazahstanac.

Inače, u narednim danima Kazahstanac će imati siguran krov nad glavom u Nenadovom kamionu, a Nenad iskreno veruje da će im se putevi opet ukrstiti.

– Nadam se da će moj namučeni prijatelj sa druma, iz ove situacije izaći kao pobednik. Ostavio sam mu moj broj telefona, da mu se nađe. Voleo bih da sve bude kako treba i da ga ugostim u mom rodnom kraju – rekao je Nenad, inače otac četvoro dece iz Lučana i deda jedne unuke kome porodica, kao i svakome ko je u ovakvom poslu veoma nedostaje, pa je želeo da iskoristi priliku da ih pozdravi.

Izvor: blic.rs