“Nema govora da je SNS pobedio u Beogradu”: Marinika Tepić i Aleksić braniće svaki glas

|

Marinika Tepić i Miroslav Aleksić, nosioci liste “Srbija protiv nasilja” saopštili su da ne prihvataju projekciju Srpske napredne stranke da je ta partija pobedila u Beogradu. Kako tvrde, nije realan ni rezultat koji je SNS predstavila na nivou republike.

Miroslav Aleksić rekao je na početku obraćanja da smo danas „prisustvovali neviđenom izbornom nasilju tokom celog izbornog dana“.

„U Beogradu je jako mali broj glasova prebrojano.. Oni što je sa sigurnošću tačno je da nema govora da je SNS pobedila u Beogradu. Prema našim procenama, 40.000 ličnih karata je izdato ljudima koji ne žive u Beogradu. I pored svega toga, lista Srbija protiv nasilja i lista SNS su izjednačene u ukupnom zbiru. Ali napominjem – najveća biračka mesta još uvek nisu izbrojana“, naglasio je Miroslav Aleksić jedan od nosilaca liste „Srbija protiv nasilja“, ističući da ne mogu prihvatiti ono što se dešavalo u Beogradu.

„Borićemo se svim demokratskim sredstvima protiv krađe glasova koja se dogodila danas i u gradu Beogradu, a i na nivou Srbije. To je pripremano prethodnih dana“, naglasio je on.

Marinika Tepić istakla je da je tokom dana viđeno kontrolisano glasanje, da je zabeležno više situacija da su se glasovi plaćali.

„Branićemo svaki glas i volju građana. Mi apsolutno ne prihvatamo objavu rezultata u Beogradu koju je SNS projektovala, jer to nije tačno. Glasovi u Beogradu se još broje i nema govora o rezultatu koji su oni predstavili“, poručila je Tepić.

Izvor: nova.rs