Nataša Šavija otkrila sve o strahovima i posledicama nakon stravičnog nasilja: “Nekoliko sati me je delilo od smrti..”

|

Starleta Nataša Šavija objavila je jezivu fotografiju 44. dana nakon operacije kojoj se podvrgla nakon što je pretrpela brutalno nasilje od strane Stefana Karića.

Ona je otkrila da će morati na još jednu operaciju jagodične kosti, jer još uvek nije rešila zdravstveni problem sa okom.

Šavija je 30. aprila navela da ju je nasilnik udario pesnicom u lice i tom prilikom slomio jagodičnu kost. Karić je rekao da joj je “samo” lupio šamar, ali je ipak u pritvoru bio 30 dana i preti mu opasna kazna.

Starleta je zbog ove povrede morala na hitnu operaciju, ali joj je i dan danas oko upalo i spušteno, zbog čega će opet morati na hirurgiju.

– Mora još jedna operacija, jer je, kako je doktor rekao, bio težak prelom da nije moglo sa jednom da se reši problem. Takođe, prva se radila pod otokom, što je teško operisati, ali pošto je bilo hitno, morala je da se obavi. Na rendgenu se vidi koliko mi je smrskano i spusteno i dalje u tom delu, tako da će stavljati neke pločice, ne znam ni ja tačno, ne razumem se… Situacija je gora nego sto sam mogla i da zamislim kada sam prvi put dosla u Urgentni centar. Mislila sam da će se to rešiti operacijom, da čekam da spadnu otoci i to je to. Ali ne… – rekla je Nataša i još dodala:

– Prvom operacijom su mi zagrižaj i oko podigli, jer, kako se spustila jagodična kost, tako su pali i oko i vilica. Pre te prve operacije sam zbog toga videla duplo i nisam mogla pravilno da zagrizem. A što se donjeg kapka tiče, ne zna se tačno uzrok… Tu mi se posle operacije iz reza jako gnojilo, imala sam infekciju i došla sam do septičnog stanja. Bukvalno su me dva-tri dana ili čak nekoliko sati delili od toga da umrem. Svi koji znaju prirodu sepse, znaju da ona samo odjednom “pokosi”. Tako da, možda je tkivo oštećeno od toga, a doktor misli da je moguće i da su tokom operacije šivenjem zakačili kapak, pa je zato povučen, jer je rađena pod otokom… Ne znam, nadam se najboljem, pa makar i ako se ne sredi sledećom operacijom, da će moći kod plastičnog hirurga…

Šavija kaže da nakon nasilja nad njom ima i psihičke posledice, do te mere da pije antidepresive.

– Nemam više fizičke bolove, ali ovi psihički su teži. Na lekovima sam, bila sam kod psihijatra i ustanovljen mi je posttraumatski stres i početak depresije. Prvi put u životu pijem antidepresive. Ranije sam od lekova te prirode koristila samo one za spavanje i to bas retko. A da ne spominjem da sam sad non-stop kući, nekako se tu osećam najbezbednije i kad mi je tu neko od porodice. Na primer, skoro sam bila u prodavnici kućnih uređaja i uhvatila me je neka nelagodnost, iako znam da nije realno da mi se tu nesto desi, ali tako mi organizam sam reaguje. Ja se nadam da će to proći. Svakako mislim da ću još dugo ići kod psihijatra.

Nataša kaže nema novosti oko samog slučaja, te da čeka suđenje.

– Dala sam izjavu i sada se čeka suđenje. Ne mogu da otkrivam ništa vezano za to, jer je zabranjeno. Samo, za one koji nisu upućeni, to što je izašao iz pritvora, ne znači da nije kriv, tek se čeka suđenje. I uz dužno poštovanje suda, odluka je na njima, ali nadam se da mu neće odrediti samo kućni pritvor, jer bi to poslalo poruku nasilnicima da mogu ovako da izlome ženu i da prođu sa blagom kaznom. Ja se nadam da će dobiti makar godinu i po za ovo, da se svako ko krene da digne ruku na žensko seti šta ga čeka – rekla je Šavija.

Na pitanje da li je Stefan ili neko od njegovih pokušao da stupi u kontakt sa njom, Nataša je odgovorila:

– Pa naravno da me nije niko kontaktirao od njih, ne stižu od silnih slavlja i provoda, poseta deklarisanih nasilnika… – rekla je Nataša verovatno aludirajući na bivšeg zadrugara Mikija Đuričića sa kojim se Karić video nakon izlaska iz pritvora, a zatim nastavila:

– Ne da me niko nije zvao, nego me njegov otac još i pljuje preko Instagrama, a mali se buni što ga svi osuđuju… Evo, postaje mi i smešno. Normalni ljudi bi stali uz svog sina, naravno, ali u tišini, a ne još pljuvali ženu kojoj je polomio facu. Nasilnik se ne bi oglašavao, a on snima storije iz auta, došao iz zatvora poršeom, izlazi… Ja ne znam gde mi živimo… – istakla je ona.

Nataša kaže da ne sumnja da će Stefan nastaviti sa provodima tokom celog leta, dok će ona biti na lečenju:

– Verujem da će gospodin i na more uskoro, dok ja budem ležala u bolnici – rekla je Šavija i priznala da strahuje od njegove osvete:

– Iskreno, plašim se. S obzirom na to da nemam neprijatelje ukoliko mi se nešto desi, pa i za godinu dana, jedini koji može biti odgovoran za to je on – rekla je starleta.

Izvor: kurir.rs