Narušeni odnosi između Socijalista i Naprednjaka: Dačić se oglasio nakon sastanka sa predsednikom Vučićem

|

Predsednik Socijlističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da je danas razgovarao sa predsednikom Srbije i liderom Srpske Napredne stranke Aleksandrom Vučićem i da je dogovoren nastavak saradnje dve stranke.

Dačić je za Tanjug naveo da su razovori trajali sat i po i da je dogovoren nastavak saradnje i jačanje koalicije SNS i SPS. Dačić je sa Vučićem i juče obavio sastanak, nakon burnog dana u Skupštini Srbije i krize koja je nastala nakon poslednje sednice o Kosovu.

„Kao što sam i ranije rekao, Socijalistička partija Srbije i ja lično apsolutno podržavamo Aleksandra Vučića, jer vodi politiku od vitalnog značaja za nacionalne i državne interese i budućnost Srbije”, rekao je Dačić.

I predsednik Srbije rekao je gostujući na Pinku da su narušeni odnosi socijalista i naprednjaka.

„Ne mislim da su izbori dobro rešenje u ovom trenutku u našoj zemlji. A da li imam puno poverenje? Lično ga nemam, oni ga u nas nisu imali. Mi poštujemo tu političku partiju, ali sada znamo da u teškim vremenima možemo da se oslonimo samo na sebe“, izjavio je Vučić.

Predsednik je napomenuo da je ono što se dogodilo u parlamentu značajno narušilo odnose dve stranke.

„Ništa se neće dogoditi preko noći, ali ono što se dogodilo je značajno narušilo naše odnose, a tu ima stvari o kojima neću da govorim“, ostao je nedorečen predsednik Vučić.

Izvor: nova.rs