Nakon 7 godina i mnogo peripetija Filipinka Dženis i Aleksandar iz Žitorađe konačno zajedno: Gaje koze i kokoške, od svekra naučila da kuva

|

Neobična ljubavna priča Aleksandra Savića (35) iz sela Jasenica kod Žitorađe i Dženis Panglivan (40) sa Filipina, napokon je ostvarena, posle sedam godina neizvesnosti, i sada žive zajedno u njegovoj kući u Jasenici.

Sve je počelo na Fejsbuku davne 2015. godine. Posle dve godine dopisivanja, rešili su da se upoznaju i venčaju. 2018. godine Aleksandar je podigao kredit i otišao na Filipine da se venčaju i dođu u Srbiju. Ali, nije sve išlo po planu. Zbog jednog papira im nije dozvoljen građanski brak, venčali su se samo u grčkoj pravoslavnoj crkvi na Filipinima, pa se Savić u Srbiju vratio sam. Nije odustao, kao ni ona. Sve formalnosti rešili su tek oktobra 2021. godine, kada je Dženis konačno došla u Srbiju.

“Ni jednog momenta nisam sumnjao da ćemo uspeti. Vidite, čim smo ostvarili kontakt znao sam da je ona žena mog života. Jeste da se sve odužilo, ali konačno smo zajedno”, kaže je Aleksandar dok grli svoju voljenu Dženis.

Za njih su problemi koje su prošli zbog formalnosti i administracije i izgubili sedam godina ljubavi i zajedničkog života sada prošlost. Dženis se odlično snašla u Aleksandrovoj kući, uči o srpskoj kuhinji, životu, jeziku i čeka naše državljanstvo.

“Konačno smo uspeli da obavimo građansko venčanje u Žitorađi kada je došla oktobra 2021. godine. Ostalo je da ostvari pravo na državljanstvo i onda smo konačno mirni”, kaže Aleksandar koji je presrećan kraj svoje supruge.

Žive sa njegovim ocem Dušanom i teško bolesnom sestrom koju čuvaju svi zajedno. Njihova kuća je skromna, primanja takođe, ali kažu da su srećni. Imaju bašticu, kokoške i nekoliko koza i te životinje i povrće koje uzgajaju služi im da smanje troškove barem za hranu.

Iako je, kako je rekla Dženis, hrana potpuno drugačija, nije joj teško da usvoji nove navike, ali i ubaci svoje.

“Ima jedna Filipinka koja živi u Mladenovcu i ona mi je poslala seme povrća iz mog kraja, pa sam i to posadila. Još uvek učim da kuvam i u tome mi pomaže svekar, jer Aleksandar radi i nije tu čitavog dana. Od svekra sam naučila i da kuvam”, kaže Dženis koja je sada Katarina.

Ona je, kao i Aleksandar, od prvog momenta znala da će uspeti u ljubavi i da ih ništa ne može razdvojiti, a kao skromni ljudi, zaista su imali mnogo poteškoća u administraciji da se konačno spoje.

“Imam dva kredita koja otplaćujem zbog novca koji smo morali da obezbedimo zbog mog odlaska tamo, svih papira koji su bili potrebni. Otplatiće se to, ali trenutno živimo baš skromno. Ipak, važno je da smo zajedno, a ostalo će se rešiti”, objašnjava Aleksandar.

Aleksandar je mnogo propatio u životu zbog bolesti i kasnije smrti majke, a i teško bolesne sestre. Kaže da se njegov život srušio 2012. godine kada je sve počelo, ali da mu se sreća osmehnula kada je upoznao Dženis.

“Došla sam ovde punim srcem, sve zbog ljubavi, zato mi nije teško da usvojim nov život. Želim da se upoznam sa svime što je posebno u ovom kraju, a sada imam vremena za to”, kaže Dženis, kojoj igra suza u oku, jer ne može da veruje da su posle sedam godina ipak uspeli da se spoje i započnu zajednički život.

Rade i na tome da se ostvare kao roditelji i nadaju se da će im se i ta želja ispuniti. Dženis i Aleksandar poručuju da ne postoje prepreke koje se ne mogu savladati, ako se ljudi iskreno pronađu i vole i da se u takvim vezama vidi prava lepota života.

Izvor: kurir.rs