Najstarija Bosanka ima 95 godina: Radi sve kućne poslove i sprema zimnicu – Otkriva u čemu greše današnje domaćice (VIDEO)

|

Subha Redžić iz Bugojna jedna je od najstarijih, a ujedno i najzdravijih žena u Bosni i Hercegovini. Ima 95 godina, a pritom je vrlo vitalna i zdrava, te izgleda dosta mlađe.

Činjenica da skoro nikad ne ide kod lekara mnogo toga govori, a jednom prilikom kada je otišla, doktor ju je u neverici upitao čime se hrani budući da odlično čuje, hoda bez pomagala, a vid i pamćenje je odlično služe.

Iako je imala težak život, Subhu nikada nije napustio vedar duh, te i u 95 – oj godini, goste dočekuje sa osmehom i posluženjem. Kako i sama kaže, još uvek sama kuva, čisti, radi sve kućne poslove, a takođe sprema i zimnicu.

Na pitanje u čemu je tajna dobre forme, dugovečnosti i mladolikosti, Subha ima jednostavan odgovor:

“Jela sam domaći pasulj, krompir, krastavce, kupus, tikvu…Sve domaće!”, rekla je Subha bosanskom novinaru Admiru Piliću.

Ona je takođe naglasila da je imala domaću pšenicu, od koje je pravila brašno, te da se za ovo brašno koje koristimo danas nije ni znalo. – “Nije se ovo brašno ni jelo, nije se ni znalo za njega. Jela se domaća pogača i proja.”, objašnjava Subha.

Imala je mnogo stoke, što joj je omogućilo da uživa u domaćim mlečnim i mesnim proizvodima, a takođe ističe da današnje domaćice prave veliku grešku spremajući isključivo mesne prerađevine, poput salame koju prže, što nikako ne preporučuje. Pored ishrane, njena tajna je i u druženju sa drugim ljudima. Uvek je spremna za razgovor, a ceo region ima samo najlepše komentare za nju.

Izvor: stil.kurir.rs