Najnovija informacija u vezi pomoći za mlade: Ako ovo preskočite, ostaćete praznih džepova

|

Vlada Srbije usvojila je na sednici Predlog zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina na osnovu kojeg će mladima te grupe biti uplaćen iznos od po 5.000 dinara. Uređen je i poznat način prijavljivanja, poznat datum isplate i druga pitanja koja su od značaja za dobijanje te novčane pomoći.

Uslov za dobijanje pomoći je da imaju od navršenih 16 do navršenih 29 godina na dan stupanja na snagu ovog zakona, da su državljani Republike Srbije i da imaju prebivalište na teritoriji Srbije, saopšteno je iz vlade.

Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka na portalu Uprave za trezor (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće im zavedena prijava čiji će status tu moći kasnije i da provere, a prijavljivanje će biti omogućeno od 1. do 15. decembra 2022. godine.

Da bi im novac stigao na račun potrebno je da se svi mladi prijave, bez obzira da li su se ranije prijavljivali za pomoć koju je država davala, i da u trenutku prijave imaju važeću ličnu kartu.

Od ovog pravila izuzetak su primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, kojima će novac će biti uplaćen bez podnošenja prijave, dakle automatski.

Izvor: espreso.co.rs