Načelnica MUP-a naopako stavila činove i zastave na uniformi – Sindikat policije reagovao: Narušavanje ugleda policiji i povreda službene dužnosti

|

Vesela Milovanović, načelnica MUP Smederevo bila je gošća na lokalnoj televiziji, u svečanoj uniformi, a mnogi su primetili da je pomešala zastave i činove na uniformi, pa je izgledalo da radi u ruskoj policiji.

Iz sindikata policije Sloga Grocka primetili su da detalji na uniformi načelnice nisu pravilno raspoređeni, te su se oglasili na svojoj Facebook stranici objavivši sledeće:

“Prethodne nedelje na Televiziji Smederevo gostovala je u svečanoj uniformi načelnica Policijske uprave Smederevo Vesela Milovanović. Teme emisije su bila serijska ub1stva u Srbiji i razoružavanje građana Srbije. Ono što je gledaocima emisije upalo u oči je elementarno nepoznavanje Uredbe o uniformi, oznakama i opremi policijskih službenika koje je načelnica iskazala”, stoji u objavi sindikata Sloga Grocka.

Načelnica je morala znati koji je redosled boja na srpskoj zastavi i kako se stavljaju epolete na ramenima. U ovom slučaju gledaoci su mogli videti da su činovi naopako stavljeni, a da je zastava Srbije naopako okrenuta pa je izgledala kao zastava Ruske Federacije.

Takvim ponašanjem načelnica Policijske uprave Smederevo je izvršila laku povredu službene dužnosti propisanu članom 206. Stav 1. Tačka 5. Zakona o policiji.“

Fotografije su se vrlo brzo proširile društvenim mrežama i izazvale brojne komentare i reakcije.

Izvor: mondo.rs