Muftijin sin ima drugu ženu? Usame oženio svoju učenicu – Prva supruga sa četvoro dece ga napustila i otišla u Ameriku

|

Usame Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja navodno je krenuo je očevim stopama i oženio se drugi put. Usame je drugi po redu brak navodno sklopio po šerijatskom pravu sa svojom učenicom, devetnaestogodišnjom Aminom Paljevac, kojoj je bio nastavnik još dok je predavao u Medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru, piše Srpski telegraf.

Prva supruga Usame Zukorlića, Jasmina Rastoder, kako tvrdi izvor pomenutog lista iz Novog Pazara, nikako nije mogla da se pomiri s činjenicom da je Usame u kuću doveo drugu ženu, pa je s njihovo četvoro dece otišla kod roditelja u Ameriku.

Usame se sa Jasminom Rastoder venčao 2012. godine. Ona je takođe završila Medresu u Novom Pazaru, a prethodno je 15 godina živela u Njujorku gde joj roditelji i dalje žive.

“Amina Paljevac je bila njegova učenica. On joj je predavao dok je išla u Medresu i tako je sve počelo. Njene drugarice su primetile da se nešto čudno dešava i da je odnos Amine i Usamea nešto više od odnsa profesor – učenica. Ubrzo su počele da se šire i glasine da su njih dvoje u vezi. Nakon toga se saznalo i da su se venčali po šerijatskom pravu”, otkriva izvor Srpskog telegrafa.

Dodaje da je zbog toga nastao veliki razdor u porodici, a Jasminini roditelji duboko su uvređeni.

“Njeni roditelji su poprilično razočarani i smatraju da im je ćerka uvređena i da joj je, kao i njenoj porodici, narušen ugled. Oni su obrazovani i situirani ljudi koji čitav život žive na zapadu, odnosno Americi. Čim su glasine o Usameovoj ženidbi počele da se šire Novim Pazarom oni su došli po ćerku i unučiće i odveli ih u Ameriku”, kaže gore pomenuti izvor i dodaje da Zukorlićeva prva supruga i njeno četvoro dece imaju i američko državljanstvo, pa im odlazak u Ameriku nije bio problem.

Po šerijatskom pravu postoje određena pravila kada muškarac može drugi put da se oženi.

“Da bi se venčao drugi put, muškarac mora da dobije saglasnost prve supruge. Takođe je u obavezi da na ravnopravan način tretira venčane žene, kao i da ih finansijski podjednako izdržava i vodi računa o svakoj od njih kao i o deci”, ističe dobro obavešteni izvor. Dodaje i da po Novom Pazaru kruži priča da Usame nije dobio blagoslov od prve supruge da stupi u drugi brak, mada kaže i da ne zna koliko je to tačno.

Kada su pozvali Usamea Zukorlića da prokomentariše ove navode on je kratko izjavio da ne priča o privatnom životu i da je to, generalno, stav njegove porodice.

“Ironično je da su se dezinformacije proširile dok sam sa porodicom bio na odmoru. Nije tačno da sam se rastavio sa porodicom niti smo se ijednog trenutka rastavljali”, kratak je bio Zukorlić.

Izvor: kurir.rs