Mislio da je kupio luksuznu vilu za male pare, a dobio prevaru veka (FOTO)

|

Jedan muškarac sa Floride pre nekoliko godina mislio je da je kupio vilu za svega 9.000 američkih dolara, čija je realna vrednost 177.000 dolara.

Nekretnina se nalazi nadomak Majamija, a jedna je od onih koje se prodaju aukcijski, budući da su oduzete vlasnicima zbog neplaćanja poreza.

Ipak, kupac je ubrzo pošto je kupio kuću doživeo neprijatno iznenađenje: shvatio je da je za pomenutu svotu novca, zapravo, kupio liniju travnjaka široku 30 cm i dugu 30 metara, koja vredi samo 50 dolara.

Međutim, on ju je platio 180 puta više. Deo tog ”zemljišta”, proteže se samo od sandučeta za poštu – preko zida dve spojene garaže – do dvorišta vila.

Uprkos tome što kupac “vile” tvrdi da je prevaren, vlasti kažu kako je sve učinjeno po zakonu te da mu ne mogu vratiti novac.

– To je bila obmana. Nigde nije bilo naznačeno da je reč o liniji koja prolazi između dve vile, iako su imali alate kojima su to mogli da pokažu – rekao je Kerville Holness.

Pogledajte u drugoj slici šta je u stvari on kupio – obeleženo je crvenom bojom:

Nakon ove situacije, vlasti su izdale upozorenje svima koji učestvuju u onlajn aukcijama. Holness, pritom, nije bio jedini koji je želeo da kupi to zemljište; svoje ponude su dale još tri osobe.

Izvor: telegraf.rs