Ministarka Grujičić pozvala sve lekare sa biroa u ovom gradu: “Neka se jave direktoru, odmah dobijaju posao”

|

Danica Grujičić, ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije, posetila je Opštu bolnicu u Čačku i tom prilikom naglasila da je prioritet da se u narednom periodu prošire kapaciteti kako pacijenti više ne bi morali da idu dalje na lečenje u zdravstvenu ustanovu na tercijarnom nivou.

“Mendžement bolnice u Čačku odlično radi svoj posao. Vidno je da svi daju svoj maksimum kako bi sve funkcionisalo najbolje moguće. Ono što nedostaje je kadar. Proverila sam, na birou u Čačku je samo par lekara koje pozivam da se jave direktoru Doma zdravlja ili bolnice kako bi uskoro počeli sa poslom. Pozitivno sam iznenađena situaciji na oftalmologiji, gde sve koleginice operišu. To može da posluži kao odličan primer u čitavoj Srbiji”, rekla je ministarka Grujičić.

Ona je navela da su u Opštoj bolnici u Čačku tokom narednog perioda planirana velika ulaganja, kao i detaljno sprovođenja digitalizacije što će dodatno olakšati pacijentima mnoge adminstrativne procedure.

“Hirurgija je pod velikim pritiskom, oprema je dotrajala što nam je cilj da ubrzamo promenimo i poboljšamo. Treba im više lekara, ali ono po čemu se čačanska bolnice ističe jesu mladi i ambiciozni specijalizanti, pa će tako ovaj grad dobiti i svog vaskularnog hirirga, a mi ćemo se potruditi da kroz određeni period opremimo i salu. Ono što je takođe izvesno jeste dobijanje magnetne rezonance”, rekla je ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Izvor: kurir.rs