Ministarka Grujičić o reformama u zdravstvu – Spomenula unutrašnjost Srbije i veće plate: “Moramo primiti mlade lekare”

|

Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je da reforma zdravstva mora da obuhvata vraćanje školovanih kadrova u unutrašnjost Srbije, povećanje plata lekarima u zavisnosti od rezultata i mesta rada, kreiranje spiskova starosne strukture po zdravstvenim ustanovama i opremanje domova zdravlja savremenijom opremom.

“Moramo primiti mlade lekare i garantovati im dobre plete i šansu za napredovanje. Za sve koji su zaposleni će se naći posao, ali će verovatno biti raspoređeni po unutrašnjosti, a najkritičnije nam je odeljenje intenzivne nege”, rekla je Grujičić gostujući na RTV1.

Ministarka je rekla da su građani izgubili poverenje u zdravstvo i da je situacija od pre dve godine samo doprinela tome, a ocenila je da ono mora biti vraćeno medicinom koja se zasniva na dokazima, ali i da mediji igraju važnu ulogu u tome.

Kako ministarka dalje navodi, ogromna količina opreme ušla je u Srbiju, a prvi korak u reformi zdravstva biće osposobljavanje mladih lekara. Otkad je na novoj funkciji, ministarka Grujičić uvela je nekoliko novina, poput drugačijeg načina zakazivanja pregleda.

Izvor: rs.n1info.com.