Milica objavila detaljnu računicu koliko novca treba za put do Grčke i nazad: Uračunala i putarine, a uz jedan trik cifra je znatno manja

|

Stiglo je vreme letnjih odmora. Mnogi su već otišli, dok se neki tek spremaju za letovanje. Svima je cilj da prođu što jeftinije, pa su tako društvene mreže ovih dana pune saveta kako da odete na letovanje za malo novca. Ako idete autom, gorivo je sigurno jedan od većih troškova na vašem odmoru.

Milica je na svom Instagram profilu podelila sa svojim pratiocima detaljnu računicu goriva do Halkidikija i nazad. Izračunala je u evro, koliko će vas koštati putovanje ako koristite dizel, a koliko ukoliko koristite benzin.

Njen trik je i automobil na metan.

“Koliko ti treba para da bi otišao do Grčke i nazad? Autom ako ideš na Halkidiki, sa putarinom ti treba oko 210 evra ako ideš na dizel, oko 200 evra na benzin i oko 140 evra ako ideš na metan”, rekla je Milica. I postavila pitanje svojim pratiocima, kako oni idu na more.

Putarine do Grčke

Od 1. aprila 2024. usled prodaje koncesije auto-puteva Egnatija, cene putarina na 18 naplatnih rampi su se povećale za 33 odsto, tačnije sa 3 centa na 4 centa po kilometru.

Izvor: blic.rs