Milan rezervisao pelet po ceni od 38.000 dinara, platio ga više: Prodavci se dosetili kako da zarade dodatno, a ovako se pravdaju

|

Mnogi prodavci peleta pronašli su način da zarade više i “doakaju” ograničenim cenama koje je uvela Vlada Srbije. Pošto im maksimalna cena od 38.000 dinara ne obezbeđuje dobru zaradu, trgovci sada naplaćuju ogromne sume za prevoz, pa tona peleta košta i 43.000 dinara.

Zbog kršenja odluke o ograničenoj ceni tržišna inspekcija ovih dana obilazi stovarišta i do sada je napisano više od 60 kazni.

Jedan u mnogo obmanutih građana je i Milan S., koji je na Smederevskom putu naručio pelet i platio ga papreno.

“Poručio sam dodatnu tonu peleta da se obezbedim za zimu jer je u mom domaćinstvu to jedini izvor grejanja. Kada sam rezervisao pelet, rekli su mi da košta 38.000, kao što je država i ograničila cenu. Posle nekoliko dana su me pozvali sa stovarišta i javili da je pelet stigao, a onda je usledio šok. Bez pardona su me, tek kada je već sve bilo gotovo, obavestili da za dostavu moram da platim još 5.000 dinara i da me sada tona peleta zapravo košta 43.000 dinara”, rezigniran je Milan.

Kako kaže, ovakvu naplatu trgovci pravdaju objašnjenjem da pelet uvoze iz Crne Gore.

“Rekli su mi da pelet nabavljaju u Pljevljima, i to po ceni od 300 evra, pa onda kao ne mogu da ga prodaju za ‘samo’ 38.000 dinara… Razumem ja njih, ali nije u redu da bukvalno dovode ljude pred svršen čin, jer znaju da peleta nema nigde. I ovo sam jedva uspeo da naručim i naravno da sam skuplje platio, moram, šta ću…”, zaključuje on.

Izvor: kurir.rs