“Mi smo se razveli dok smo se još voleli”: Bivši muž ministarke Danice Grujičić je poznati kolega

|

Prof. dr Danica Grujičić važi za najboljeg neurohirurga u Srbiji, regionu, po mnogima i u Evropi, a od nedavno je nova ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije.

Danica Grujičić je rođena 1959. godine u tadašnjem Titovom Užicu. Kako je jednom prilikom izjavila, radne navike i disciplinu je stekla zahvaljujući majci, koja je po struci bila profesorka.

Bivši muž Danice Grujičić uspeo je sve donedavno da ostane van medija, tačnije sve dok neurohirurg i direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Srbije nije pristala da priča o privatnom životu i to veoma otvoreno. Ona je po prvi put pričala o svojim emotivnim izborima i braku koji je trajao veoma kratko. Javnost je ostala zatečena onime što je doktorka rekla na tu temu.

Danica je ispričala kako je veoma mlada ušla u brak sa kolegom, a onda se i pokajala iz mnogo razloga:

– Dule je neko ko je bio moj izbor u tom trenutku. Udala sam se za svog kolegu koji je sjajan čovek, ali posle četiri meseca shvatila sam da ne mogu da postignem i karijeru i brak i mi smo se razveli dok smo se još voleli – rekla je doktorka, čiji otac od samog početka nije prihvatao taj brak, te je na ćerkin razvod gledao kao blagoslov i trenutak njegove najveće sreće.

Klinicki centar Srbije X noz
3010 2018
foto D.Milovanovic

– Moj je otac častio društvo kada sam se razvela. Tata je shvatio, zato što je bio iskusniji od mene, ja sam sa 25 mislila da sam najpametnija, da mi nismo jedno za drugo iako smo se voleli, iako je mnogo dobar čovek. O njemu ne mogu da kažem ništa ružno, ali naša su interesovanja bila potpuno različita – rekla je Danica, koja je vrlo cenjena kao čovek i lekarski stručnjak.

Doktorka Grujičić je prepoznatljiva i po svom humanitarnom radu. Naročito je posvećena mladim ljudima, te se i putem fondacije, a i u radu, trudi da im pomogne da steknu znanje koje će da primenjuju u Srbiji, a ne u inostranstvu. Domaća javnost jako je privržena doktorki Grujičić, te stoga ne čudi što je priča čiji je akter bivši muž Danice Grujičić sve mnogo dirnula.

Izvor: story.rs