Medvedev ispao sa Rolan Garosa: Kontrolisao meč, pa izgubio od Brazilca koji je 176. na listi – Navijači u neverici

|

Upravo je u meču prvog kola ispao Danil Medvedev, teniser koji je od početka ove sezone bio prvi u ATP trci, tj. osvojio je najviše bodova od početka takmičarske sezone.

Malo poznati brazilski teniser Tijago Sejbot Vild, koji je inače 176. na listi, savladao je iskusnog Rusa 3:2 u setovima posle velike drame – 7:6, 6:7, 2:6, 6:3, 6:4. Bilo je mnogo preokreta u ovom meču, činilo se da nakon uvodne loše igre Rus uspeo da se vrati i kada je poveo sa 2:1 u setovima svi su očekivali da završi posao, ali zapravo smo na kraju videli preko četiri sata tenisa i neviđenu dramu.

Brazilac je izgubio svoj servis u prvom gemu i činilo se da će Danil Medvedev ovo rutinski privesti kraju vrlo brzo. Ipak uspeo je da izjednači, uđe u taj-brejk u kome je dominirao i uzeo prvi set. U drugom setu nije bilo brejkova, ali je Medvedev imao više kvaliteta i strpljenja u taj-brejku, da bi u trećem pregazio svog protivnika.

Kada su svi očekivali da četvrti set bude rutina za Medvedeva, krenula je agonija za Medvedeva. Dva puta je gubio servis u tom setu, a u petom su oba igrača bila na ivici. Ipak Brazilac je dozvolio dva, Medvedev tri brejka i tako je Tijago Sebot Vajld iako “prežaljen” posle žreba prošao dalje.

Medvedev se izborio za drugo mesto na ATP listi sjajnim igrama od početka sezone, krenuo je da igra odlično i na šljaci i svi su očekivali da na ovom Rolan Garosu napravi iskorak. Ipak, napravio je ogroman korak nazad, iako mu je žreb bio “otvoren” i u njegovoj polovini nisu bili ni Novak ni Alkaraz.

Izvor: mondo.rs