Marko i Katarina dali otkaze, pa stan zamenili kombijem: Putuju po celom svetu, imaju život kao na filmu (VIDEO)

|

Marko Banduka (27) i Katarina Ćirković (27) rešili su da se odreknu “kućnog zatvora” i postanu nomadi koji će živeti u kombiju. Oni od tada sami biraju gde će se “živeti”. Do sada su u kombiju mesecima živeli na Divčibarama i u Crnoj Gori. Pre oko pet meseci krenuli su na put od 15.000 kilometra do Maroka i nazad. Kada su se vratili u Beograd ispričali su kako je izgledala avantura u koju su se upustili.

Njihov kombi ima oko šest kvadrata i u njemu živeli oko pet meseci. U vozilu se nalaze krevet, police u kojima drže stvari, sto koji služi da se na njemu jede i radi, frižider, priključke za struju, boks za sedenje. Takođe, u kombiju imaju dva izvora energije, solarnu energiju i struju iz kombija. Imaju takođe i šporet, sudoperu, hemijski wc koji može da se koristi sedam dana bez čišćenja, a prave i tuš. Trebalo im je tri meseca da od kombija naprave kuću.

Pre pet meseci pošli su na put od 15.000 kilometra do Maroka i nazad i vratili su se u Beograd. “Tokom celog našeg putovanja prati nas naš pas Hugo kog smo uzeli iste godine kad smo uzeli kombi”, rekla je Katarina.

“Plan je bio da idemo do Maroka. Znali smo samo kad nam je trajekt iz Španije za Maroko, sve ostalo je bilo usputno. Prošli smo Hrvatsku, Sloveniju, Italiju, Francusku, Španiju, Portugal, Maroko i isto tako nazad. Mesec i po dana Evrope, dva meseca u Maroku i opet mesec i po dana Evrope”, rekao je Marko.

Imali su problem sa kočnicama posle samo tri nedelje, i ta nevolja ih je zadesila u španskom selu u kom nema prodavnice. Kako je Marko rekao problem je bio i to što su se teško sporazumevali sa meštanima zbog slabog poznavanja jezika. Uspeli su da reše reše problme uz pomoć rakije od litar, rekao je kroz osmeh Marko.

Maroko je ostavio veoma jak utisak na njih. “U Evropi smo se osećali kao kod kuće. U Evropi je slično kao u Srbiji, priča se drugi jezik, drugačija je hrana, drugačije su potrošačke navike ali generalno smo slični”, rekla je Katarina.

“Maroko je druga vera, drugi su običaji, drugi sistem i to je već malo drugačije”, rekao je Marko. On je ispričao da su posle dva meseca shvatili da tu ne bi mogli da žive. Katarina je dodala da ovakva putovanja nisu za svaku devojku.

Video snimak pogledajte OVDE.

Izvor: mondo.rs