Mariju opljačkali u italijanskom hotelu dok je doručkovala: Keš i kartice nestali – Odgovor vlasnice je još više razbesneo

|

Marija Čolić iz Beograda bila je sa drugaricom u hotelu “Omnia” u mestu Noventa di Piave blizu Trsta 20. avgusta i tom prilikom je ostala bez “prebijene pare” jer je opljačkana! Beograđanka je ispričala detaljno šta se dogodilo.

“Stigle smo uveče, prespavale i ujutru sišle na doručak. To je trajalo pola sata. Vratile smo se u sobu koja je uredno bila zaključana. Ušla sam unutra i sve je delovalo isto, samo sam primetila da mi je ranac pao na pod. Pomislila sam da sam da sam ga možda nestabilno ostavila i nisam obratila pažnju ser se videlo da je jedan od dva novčanika koja sam ponela unutra. Kada sam sišla na recepciju da platim, primetila sam da drugog novčanika sa novcem i karticama nema. U jednom su bile kartice, a u drugom pasoš i novac. Ovog sa karticama nema, dok je iz drugog samo izvučen novac. Tu je bila i koverta sa dinarima koje takođe nije bilo. Dakle, za tih pola sata koliko smo bile na doručku neko je ušao u sobu pogledao, uzeo šta mu treba i otišao. Očigledno je i da je imao karticu od sobe”, ispričala je Marija i dodala da je odmah blokirala kartice.

Logično, obratila se osoblju hotela. Menadžer hotela im je rekao da će doći da pogleda kamere i da će rešiti situaciju.

“Kada smo osoblju hotela prijavili šta se desilo, rečeno nam je da menadžer mora da dođe da pogleda kamere i da će on to rešiti. Međutim, nama se on uopšte nije obratio već je bio na liniji sa recepcionarima. Na kraju je poslao ženu iz kuhinje da nam kaže da moramo same da odemo u policiju. Tako smo i uradile. Tamo su nam dali papir da popunimo gde sam na engleskom napisala šta se desilo i koliko novca je bilo. Uzeli su moju izjavu, prekucali na italijanskom i nastavili da rade svoje. Zbog komplikacija smo ostale u hotelu celog dana, otkazale smo sve zakazano u nadi da će se situacija ipak rešiti, ali nije”, rekla je Marija.

Ubrzo se pojavila i vlasnica hotela koja je izjavila da “oni nemaju ništa sa tim”. Marija se potom obratila srpskom konzulatu u Trstu.

“Osetila sam se kao žrtva koju tada niko ne vidi. Obratila sam se i srpskom konzulatu u Trstu odakle su mi javili da su poslali upit policiji, ali da nisu dobili nikakvu informaciju do danas. Obratila sam se i italijanskom ministarstvu turizma i zamolila ih da sprovedu inspekcije jer sam kasnije uvidela da je veliki broj turista imao takvo iskustvo sa istim hotelom. Iz ministarstva su mi rekli da se obratim nadležnim organima odnosno policiji”, kaže očajna Marija.

Beograđanka je napomenula da je u tom hotelu bila više puta i da je najviše gostiju upravo iz Srbije. Noventa di Pjave je mesto poznato po šoping-centrima sa poznatim svetskim i italijanskim brendovima.

“Sada imam strah da odem bilo gde jer se plašim da isto to može da mi se ponovi da neko može da upadne gde hoće i kako hoće. Ako se ovo desilo meni ne želim da se desi i nekom mom sugrađaninu. Kada sam listala recenzije našla sam nekoliko njih koji su napisali da su opljačkani po istom principu baš za vreme doručka. Najveće razočarenje je bilo kada sam od menadžera hotela dobila odgovor da isto to može da mi se desi i u stanu”, zaključuje svoju ispovest Marija Čolić.

Izvor: mondo.rs