Malo ko zna poreklo Olge Odanović – Rođena daleko od Srbije, živela u radničkoj porodici: Grad na jugu zemlje joj je posebno drag

|

Olga Odanović je jedna od naših najboljih i najomiljenijih glumica. Prvakinju Narodnog pozorišta u Beogradu proslavile su brojne predstave kao što su Gospođa ministarka, Dr, Skup, a publika joj se danas najviše raduje u seriji Selo gori, a baba se češlja i Radio Mileva.

Olga je rođena 29. avgusta 1958. godine u Celju, u Sloveniji, odakle je njena mama Marija, dok joj je otac Pavao bio rudarski inženjer.

Živeći u radničkoj porodici, Olga je još kao mala naučila kako za sve u životu mora da se potrudi. Leta koja je provodila u Lici kod bake Evice posebno su joj se urezala u sećanje, pa i danas u istom maniru pokušava da vaspita svoju decu, sina Jakova i ćerku Lenku koje je dobila tokom dve i po decenije skladnog braka sa svojim kolegom Draganom Petrovićem Peletom.

Olga se često priseća svog odrastanja žaleći za prošlim vremenima koja su bila mnogo bezbrižnija i ne krije da njenom temperamentu više odgovara život u manjem gradu. Posebno mesto u Olginom srcu zauzima Aleksinac u koji se preselila sa svojim roditeljima kada je imala tri godine.

“Moji roditelji su se upoznali u Celju, gde sam i došla na svet. Mama je Slovenka, a tata je iz Like došao u Celje zbog posla kao rudarski inženjer. Odrastanja u Sloveniji se ne sećam jer smo se, kada sam imala tri godine, ponovo zbog tatinog posla preselili u Aleksinac, gde smo u stvari i započeli pravi porodični život. Bila sam veoma nestašna kao dete i sve me je interesovalo. Ja sam jedinica, ali to se na osnovu mog ponašanja ne može primetiti. Pošto su bili stalno zaposleni, roditelji su me naučili da im koliko mogu pomažem u svakodnevnim obavezama. Sećam se da sam oko vrata nosila ključ od kuće i išla do prodavnice u nabavku. Navikla sam da budem vredna i nikad mi ništa nije bilo teško, za razliku od današnje dece koja očekuju da im se sve servira na tanjir”, rekla je glumica svojevremeno.

Izvor: espreso.co.rs