Malo ko zna da je Žika Jakšić bio član poznatog benda: Producent i voditelj je ovako započeo svoju karijeru

|

Voditelj i producent Žika Jakšić važi za jednog od tvoraca i začetnika ideje o muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”. On je takođe i idejni tvorac emisije “Nikad nije kasno”, kao i vlasnik istoimene vinarije koju vodi njegov sin Andrija iz prvog braka. Sina je dobio sa bivšom suprugom Snežanom, a zatim je ušao u drugi brak sa voditeljkom i i pevačicom Dajanom Paunović, sa kojim takođe ima sina.

Voditelj je rođen u Aleksincu 6. februara 1964. godine. Završio je srednju Pedagošku školu, a zatim upisao Akademiju vaspitačko strukovnih studija u Kruševcu. Voditelj se oprobao i na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu ali njega nije završio.

Saša Jakšić, kako mu je pravo ime, jedno je od omiljenijih TV lica u Srbiji i šire, svojom harizmom je osvojio simpatije mnogih, a i njegova biografija nije uopšte zanemarljiva.

Pre televizijske karijere, u javnosti se prvi put pojavio sa bendom “Ritam srca”.

Jakšić se ponosi naslednikom Andrijom Jakšićem koji je najmlađi enolog (stručnjak za vina) u Nemačkoj i svom ocu je napravio vino “Nikad nije kasno” po emisiji koju vodi. Žikinog sina estrada ne zanima, što voditelj poštuje.

Žika Jakšić nedavno se preselio u novu kuću, a susedi kažu da je omiljen među ljudima u kraju.

“On je čovek iz naroda i nije uobražen iako je poznat. Uvek je nasmejan i nekako kao da širi pozitivnu energiju kada god ga vidite. Uvek je spreman da popriča, uvek se javi još izdaleka: gde si komšo? Kako je? Žene ga vole, ali sada je valjda sa tom advokaticom, lepa nema šta i mlada. Nije on u cvatu mladosti ali je šmeker”, kaže komšija Mile.

Izvor: kurir.rs