Mali Vukan ujedinio je Srbiju, danas slavi prvi rođendan: Svaki dan roditelje obraduje novom veštinom

|

Vukan Stoiljković iz Vranja, za čije su lečenje od SMA organizovane brojne akcije širom Srbije, dobro je i danas puni godinu dana. Od sredine maja nalazi se u Budimpešti sa roditeljima, gde se uspešno oporavlja.

Nakon borbe za prikupljanje dva i po miliona evra za terapiju, Vukan i njegovi roditelji nastavljaju borbu za izlečenje. Krajem maja dečak je primio zolgensmu i usledio je period oporavka.

“Vuki se oporavlja lepo, svaki dan nas obraduje nekom novom veštinom ili sposobnošću, tako da se iskreno nadamo da će biti sve bolje i bolje kako vreme bude odmicalo. Mi svakodnevno vežbamo sa njim koliko nam uslovi dozvoljavaju”, kaže za RTS Ivana, Vukanova majka.

Promene na bolje su vidljive, Vukan može da drži flašicu, uzima igračke. Roditelji prate uputstva lekara iz klinike Betešda u Budimpešti i kao i uvek, nadaju se najboljem.

“Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svima na neizmernoj podršci, hvala vam dobri ljudi što ste nam omogućili da nam sin ima srećno i bezbrižno detinjstvo”, poručio je Vukanov otac Miloš Stojiljković.

Mali Vukan ujedinio je ljude, mnogi su pomogli, poslali makar jednu poruku. I sada smo svi ujedinjeni u najlepšim željama, čestitamo Vukanu prvi rođendan.

Izvor: telegraf.rs