Majka Luka Bleka je uspešna poslovna žena u Čačku, a o sinu je samo ovo poručila – krije se od javnosti i ima razlog za to

|

Luke Black je predstavnik Srbije na Evroviziji ove godine u Liverpulu. Mladi umetnik koji živi i radi u Londonu poslednjih godina poreklom je iz Čačka, a na putu do pobede, kaže da mu je uz najbliže podrška i rodnog grada mnogo značila.

Luka Ivanović posle školovanja u čačanskoj Gimnaziji, otišao je u Beograd na studije engleskog jezika i književnosti. Njegova porodica je nastavila da živi u Čačku, a prve utiske nakon pobede iznela njegova majka Marija.

Porodica Ivanović je presrećna zbog Lukinog uspeha i zajedno sa njim u prestonici dočekali su proglašenje pobednika iz Srbije za Pesmu Evrovizije.

“S obzirom na to da je Luka ovih dana, a i dalje to nesebično čini, vrlo posvećeno i vrlo iskreno davao intervjue, mi se kao porodica ne bismo oglašavali. U potpunosti razumem aktuelnost ovog trenutka, ali bismo isto tako želeli da se radujemo sa prijateljima, porodicom, bez ikakvog pritiska. To je zasad naša želja. Nadam se da ćete razumeti”, rekla je Lukina mama Marija Ivanović, koja je uspešna poslovna žena.

I Čačani koji ga ne poznaju ponosni su što je Luka njihov sugrađanin, a takvom uspehu najviše su se obradovali prijatelji i rođaci.

“Stalno koristimo priliku kad dođe u Srbiju da što više vremena provedemo sa njim, jer nam baš svima nedostaje, ali smo isto sa te druge strane preponosni na njega što je postigao sav taj uspeh koji je tamo postigao i sad ovde za našu Srbiju”, rekla je Ružica Simović, njegova rođaka.

“Ovo je bilo veoma važno jer je on pokazao sav trud koji je ulagao svih ovih godina i pre svega pokazao da je jedan veliki umetnik, kao što je on to već rekao i svi smo ponosni”, navela je Katarina Gavrilović, drugarica Luka Bleka.

Puno glasova na finalnom takmičenju Luka je dobio iz rodnog grada, a podrška Čačka mu je, kako ističe, pomogla da ostvari san.

“Čačak me je oduševio. Mislim da mi je to dalo najveću moguću energiju zato što sam dobio slike od prijatelja koje imam tamo da je moj nastup bio na bilbordu velikom na Domu kulture u Čačku”, rekao je predstavnik Srbije.

Izvor: kurir.rs