Luna i Marko najuspešniji jutjuberi: Otkriveni svi detalji, od snimanja klipova u 2022. godini zaradili vrtoglavih 100.000 €

|

Poznati bračni par Luna Đogani i Marko Miljković u 2022. godini od svoja dva zajednička Jutjub kanala zaradili su neverovatnih 100.000 evra. Oborili su sopstveni prošlogodišnji rekord, pa tako zadržali, a i dodatno učvrstili poziciju najplaćenijih jutjubera na javnoj domaćoj sceni.

Oni su prvi Jutjub kanal otvorili avgusta 2020. i do sada su imali preko 75 miliona pregleda, što je za čak 24 miliona pregleda više nego prošle godine. Pored ovog kanala, oni su napravili još jedan zajednički kanal na Jutjubu, na kojem postavljaju kraće klipove, i to najviše na kojima je njihova ćerkica. I ovde su privukli veliki broj fanova, pa na njemu već imaju preko 25 miliona pregleda. Kada se brojke sa oba kanala saberu, dolazi se do čak 100 miliona pregleda. Na taj način su iza sebe ostavili mnoge druge influensere, koji su imali kanale na ovoj platformi mnogo duže nego Luna i Marko.

Zarada od Jutjuba u proseku iznosi od 800 do 1.000 evra na milion pregleda, te se jednostavnom računicom dolazi do cifre od preko 100.000 evra, koliko su oni i zaradili tokom ove godine, što ih je svrstalo u vrh po zaradi na našim prostorima.

Marko je i ranije govorio kako sa suprugom zarađuju od Jutjub kanala.

– Zarađuje se isto kao i u svakom drugom poslu, koliko se trudite, toliko i zaradite. Na Jutjubu zarada zavisi od mnogo faktora – od pregleda, ali i od starosnog uzrasta onih koji vas gledaju. Ako vas, na primer, gleda mlađa populacija, manje ćete zaraditi nego ako vas gleda starija populacija, koja zarađuje – rekao nam je Miljković. Jutjub ima algoritam koji prepoznaje karakteristike onog ko gleda kanal, kao i da li ta osoba kupuje na internetu. – Algoritam sve prepozna i na osnovu toga vam daje zaradu, a zarade se za, na primer, milion pregleda kreću od 200 do 2.000 evra mesečno. I mesec u godini ima veliku ulogu. Na primer, pregledi su plaćeniji krajem godine nego, na primer, u januaru ili februaru. Osim pregleda, zarađuje se i preko sponzorstava, a zarade od toga mogu biti fiksne ili regulisane na drugi način, kako je definisano u ugovoru – objasnio je tada Marko.

– Vidim da ima ljudi u Srbiji koji dobro zarađuju od toga. To se može videti na njihovim kanalima, kao i po tome šta kupuju, gde sve putuju, šta rade… – rekao je Marko Miljković.

Izvor: kurir.rs