Luksuzni stan od 50 kvadrata za 70.000 evra: Nekretnine na moru sve popularnije – Srbi sa Grčke prešli na kupovinu u ovoj državi

|

Već par godina među našim sugrađanima primetan je trend kupovine nekretnina na moru i omiljenim turističkim destinacijama, a u poslednje vreme kupovina stanova, apartmana i vila u Turskoj je postala posebno aktuelna.

Dok u Beogradu za 70.000 evra možete da kupite polunameštenu garsonjeru, i teško da će te istu naći na nekoj atraktivnoj lokaciji, u Turskoj, u Alanji, za istu sumu možete da pazarite kompletno, i u većini slučajeva luksuzno, namešten stan površine od 50 kvadrata na oko 300 metara od mora.

Trenutno za nekih 55.000 evra može se naći sasvim pristojan stan sa pratećim objektima blizu plaže, sa jednom spavaćom sobom, čak i nameštaen. Ima i jeftinijih nekretnina, ali su to zgrade dalje od mora i starije, bez ikakvih pratećih objekata.

Za stanove sa dve ili više soba treba izdvojiti 70.000 evra i više. Kuće i vile u zavisnosti da li su nove ili polovne se kreću od 120.000 evra do pola miliona i više, rekli su za Blic Biznis iz jedne agencije za preprodaju nekrentina u Turskoj.

Najjeftinij stan u oglasima za prodaju na obalama turske je u Alanji tj. Avsalaru. Mala garsonjera površine 36 kvadrata, na oko kilometar od mora, koja je kao i gotovo sve ostale nekretnine koje Turci nude na prodaju kompletno i luksuzno opremljena, trenutno se prodaje za 46.000 evra.

Najveći broj trenutno oglašenih stanova i apartmana se kreće u cenovnom rangu između 60.000 i 80.000 evra.

Izvor: kurir.rs