Luka Dončić tužio svoju majku: Isplivala porodična svađa usred Evrobasketa

|

Slovenački reprezentativac Luka Dončić podneo je zahtev Kancelariji za patente i žigove SAD (USPTO) u kom stoji da želi da se poništi registracija zaštitnog znaka “Luka Dončić 7” koji je u vlasništvu njegove majke Mirjam Poterbin.

Američki novinar Mark Stajn je prvi preneo ovu informaciju, a Dončić navodno želi da vrati potpunu kontrolu nad brendovima koji nose njegovo ime.

„Nastavljam da rastem kao igrač i kao osoba, tako da mi je važno da kontrolišem sopstveni brend“, rekao je između ostalog Dončić za „The Stein Line“.

Nesuglasice navodno datiraju još iz sezone 2018/19, a tada je i predao saglasnost majci da registruje njegovo puno ime kao zaštitni znak.

Bilo je mnogo pokušaja i pregovora o prenosu kontrole nad pravima preko advokatske kompanije “Brown Rudnick”, a Dončić je u julu 2021. godine pismeno saopštio da želi da se poništi pomenuta saglasnost.

Naime, Dončić je želeo da registruje svoj brend kao “Luka Dončić”, ali je Kancelarija odbila da to učini jer već postoji brend “Luka Dončić 7”, a njegova majka nije želela da ga otkaže.

U tužbi stoji da Luka Dončić nije povezan sa tim brendom, da on ne odobrava stavljanje robe i usluga pod tim imenom.

Stajn je preneo da Dončić više nije povezan sa kompanijama koje poseduju i brodaju brend “LD 77” i koji upravljaju sajtom lukadoncic.com.

Izvor: kurir.rs