Losos, tartufi, a jedan obrok košta kao nečija plata: Ovo je meni sa svadbe Dragane Kosjerine – Ceremonija obavljena na dva jezika

|

Voditeljka Dragana Kosjerina i stomatolog Bojan Perduv juče su ušli u građanski brak, a ceremonija je obavljena u jednom hotelu u centru Beograda.

Slavlje je upriličeno za oko 100 najbližih gostiju među kojima i vrh RTS, sa Draganom Bujoševićem na čelu. Ono što je privuklo pažnju je i luskuzni meni na slavlju, a sastojao se od sledećih jela:

Morner od zimskih crnih tartufa, Krompir “darphin”, Pršuta, lešnik, ajoli od belog luka, Guščja džigerica, Karamelizovani lešnik, kajsija, celer, vafli, Langouste, “en feuille de brick”, Marakuja, mus od avokada, Sporo kuvani losos, Kremasti praziluk, vermut, radič, Wagyu (Vagju govedina), “pierogi” od sporo kuvanih junećih rebara, “cremux” od rena, sos bordelaise i svadbena torta. Ovaj meni mladence je koštao više od 200 evra po osobi.

Inače, Vagju govedina važi za najskuplje meso na svetu.

Wagyu, u prevodu znači japansko govedo, gde “Wa” znači “iz Japana”, a “gju” ili “gi” je krava. Radi se o najskupljoj vrsti govedine na svetu, i to najviše zbog jedinstvenog kvaliteta mesa i dobrih gena jer ovo meso koje sadrži daleko veći postotak omega-3 i omega-6 masnih kiselina, nego što je to slučaj kod običnih goveda.

Cena vagjua kreće se od 400 dolara (oko 43.000 dinara) za kilogram, pa sve do 3.000 dolara, ali to je ona najluksuznija i služi se samo u nekoliko restorana na svetu.

Takođe, losos, gušćja džigerica i tarufi takođe spadaju u obroke za one sa malo dubljim džepom.

Ceremonija građanskog venčanja se održala na srpskom i portugalskom jeziku zbog kuma koji je Portugalac. Kosjerinin kum se zove Rui.

Izvor: pulsonline.rs