Ljubavna priča Srpkinje i Hrvata je kao filmski scenario: Upoznali se slučajno, prihvatio je moju decu – Jelenu oduševio gest Mihaelove porodice

|

Da ljubav ne poznaje granice, godine, nacionalnost dokazali su brojni slučajevi, a jedan od njih svakako je priča Jelene iz Srbije i Mihaela iz Osjeka. Oni su se slučajno upoznali i danas su posle svih životnih nevolja koje su ih zadesile, ljubav, podrška i porodica jedno drugom.

Jelena je nakon jako teške blizanačke trudnoće i saznanja o dvostrukom životu supruga rešila da se razvede, dok je Mihael bio u toksičnoj emotivnoj vezi koju je jedva okončao.

“Ja sam Jelena iz Beograda on Mihael iz Osijeka. Slučajno smo se upoznali, započeli priču i nismo ni slutili gde to može odvesti. Ja sam razvedena, imam tri devojčice koje su mi bile jedini izvor snage u prošlosti. Mihael je imao dugu vezu iz koje nije umeo da izađe na vreme dok to nije ostavilo posledice na njegov psihosocijalni život”, započinje priču Jelena i dodaje:

“I u tom haosu koji smo živeli, mi smo se prepoznali, čuli, osetili ono drugo, jednostavno kliknuli. Emocije su došle same po sebi i krenulo je naše putovanje od 172 km i jednom granicom između”, kaže Jelena.

Budući da su Jelena i Mihael sa različitih kulturnih i nacionalnih područja, Beograđanka je na početku malo strepela od toga kako će je prihvatiti u Hrvatskoj.

“Njegova porodica, prijatelji i okruženje me je zato raspametilo. I mene i decu su oberučke prihvatili i zavoleli, što je naravno obostrano. A od pre neki dan smo zaručeni. Uprkos udaljenosti, uprkos granici, uprkos tome što ne mogu da rađam više… Nas petoro smo obitelj, porodica, ljubav i spremni smo da se borimo do kraja za naš san i cilj”, rekla je Jelena čije su reči izazvale emotivne reakcije i po koju suzu.

Izvor: kurir.rs