Lazović predsedniku Srbije uputio stihove folk hita “Skrenuo si s puta bebo” – Vučić žestoko uzvratio: Ovo će ući u skupštinske anale

|

Danas je održana posebna sednica Skupštine o KiM, na kojoj je predsednik Vučić rekao da Kosovo nikada neće priznati ni posredno ni neposredno.

Predsednik je odgovarajući poslaniku Radomiru Lazoviću iz poslaničke grupe “Zeleno – levi klub” rekao da nije odlutao od Ustava i da ima svoju politiku za razliku od njega koji zastupa politiku opasnu po interese Srbije.

Lazović je prethodno rekao da Aleksandar Vučić ne može da se odluči na kojoj se funkciji nalazi i citirao stih jedne folk pesme.

“Stih jedne popularne pesme kaže: “Ti lutaš bebo, skrenuo si puta bebo”. Mi smo kao društvo skrenuli sa puta”, konstantovao je Lazović.

Aleksandar Vučić je odgovorio da će stihovi koje mu je Lazović uputio ući u skupštinske anale.

“Ja vam čestitam na tome. To je nešto što će ući u anale Skupštine. Da u raspravi o KiM ljudi slušaju o tome: “Ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo”. Mislim da je to najviši stepen odgovornosti koji ste mogli da pokažete baš u raspravi oko KiM. Niti sam beba, niti lutam, već imam svoju politiku. A što se tiče vas, vaša politika je loša, nimalo nije naivna, ni nevina, već je veoma opasna po interese Srbije zato što biste vi našu zemlju ostavili bez struje i rudare bez posla”, odgovorio je Vučić.

Pesmu čije stihove je citirao Lazović, a ponovio i Vučić, inače izvodi pevačica Maja Berović.

“Čestitam Željku Mitroviću. Nisam znao da ima tako vernog gledaoca”, dodao je Vučić u reakciji na Lazovićevo citiranje pesme i objasnjenje da je stihove iskoristio zato sto veruje da ništa ne bi značilo da je citirao Ustav ili zakon.

Izvor: kurir.rs