Kraj je definitivno bio neizbežan: Donela je konačnu odluku, napustila ga je posle 15 godina (FOTO)

|

Naša poznata glumica Sloboda Mićalović, svojom prirodnošću i jednostavnošću veoma lako je osvojila srca publike, koja je gleda u brojnim filskim i serijskim ostvarenjima, kao i na pozorišnoj sceni. Jedan od onih u kojima je briljirala jeste popularni mjuzikl “Čikago” u režiji Kokana Mladenovića, koji je prošle godine odigran čak 300. put.

Osim jubijela, tada je bila značajna i odluka Slobode Mićalović da se poslednji put pojavi u ulozi Roksi Hart.

Jedan od najpopularnijih brodvejskih komada, mjuzikl “Čikago”, na satiričan način govori o Americi iz vremena dvadesetih godina prošlog veka, a Sloboda je dugi niz godina igrala sa uspehom Roksi Hart i dobijala gromoglasne aplauze i velike ovacije publike.

Zato je ova odluka Slobode Mićalović, da napusti projekat, iznenadila i rastužila mnoge, a pred svoje poslednje izvođenje ona prisetila i prve audcije.

– Mnogo sam uzbuđena. Uzbuđena sam toliko kao kada smo imali premijeru. Čudno mi je to iskustvo, zato što prvi put izlazim iz neke predstave svojom voljom. Obično se predstava ugasi predstava, ali došle su neke nove predstave, i repertoar mi je pun. Dešavalo se da igram jednom u šest meseci. To je za glumca i predstavu pogubno. Želim da odem, da zapamtim predstavu onako kako ona zaslužuje. Ova predstava je bila na “Sterijinom pozorju”, gde smo od profesora Medenice dobili jednu od najboljih kritika ikada. Mnogo je lepih stvari i lepo je kada odeš kada je lepo – rekla je glumica i još dodala:

– Predstava se igra već 15 godina i ovo će biti 300. izvođenje. Mjuzikl će se igrati i dalje, ali ja ću svoje cipele prepustiti nekoj mlađoj koleginici – rekla je Sloboda.

Ona je do sada imala prilike da se ostvari u nekoliko stranih filmskih ostvarenja, kao što je film “Suncokret” koji je krajem 2021. godine izašao u Kazahstanu, a na pitanje o mogućem preseljenju van granica zemlje ona je rekla:

– Moj život je ovde, moja deca ovde idu u školu, imam svoje obaveze, prioritet mi zasad nije inostranstvo. I ovo do sada što sam imala iskok je i bilo je božanstveno, ali je trajalo dugo i teško mi je da sve uklopim – rekla je Sloboda.

Izvor: story.rs