Komičan problem koji Grci imaju sa srpskim turistima: Nije paradajz, nego “paprika turizam”

|

Iz jedne domaće turističke agencije otkrili su da im jedan od glavnih problema sa grčkim ugostiteljima srpski turisti prave zbog – paprike. Kako kažu, ne hvataju svi septembarske termine samo da bi uživali u toplom moru i plažama bez gužve, i povoljnim cenama – neki su tu prepoznali i dodatnu korist.

„Autobus usput stane u Leskovcu, tu kupe papriku u džakovima. I onda odmor iskoriste i za pečenje paprike – ne na plaži, već u apartmanima u Grčkoj“, smeje se sagovornik portala Nova.rs i objašnjava kako „paprika turizam“ onima koji ga praktikuje donosi višestruku korist.

Na prvom mestu, u tim terminima su cene nekoliko puta niže nego u sezoni. Drugo, ne gube vreme za tradicionalno pripremanje zimnice. Treće, ne troše svoju, već grčku struju za pečenje paprika, što im dosta olakšava račun za taj mesec – a to bi u narednim mesecima moglo da bude još izraženije.

Grčki ugostitelji su, navodno, svesni šta se dešava, ali nemaju rešenje. Ipak, sigurno je da im „paradajz turizam“ više nije najveća noćna mora kad su Srbi u pitanju.

Izvor: nova.rs