Ko je zapravo Lauševa udovica? Glumica iznela detalje o Anitinoj prošlosti: “Ona je sidro njihove porodice”

|

Smrt proslavljenog glumca Žarka Lauševića pogodila je mnoge, a među njima je i koleginica Branka Petrić. Ona je prilikom gostovanja u emisiji “Kec na jedanaest” ispričala kakav je zapravo bio Žarko Laušević, a osvrnula se i na snagu njegove supruge Anite.

“Žarko je bio veliki čovek i ostavio je traga u svim tim ljudima. Mi smo samo jednom sarađivali, to je bilo davnih osamdesetig godina. U pitanju je bila neka komedija o detetu koje maltretira svoje roditelje. Igrali su divni Josif Tatić i Đurđija Cvetić. Ja sam igrala koketu, a Žarko je tumačio lik mog pratioca koji je mnogo mlađi, što je tako i trebalo da bude. On je još uvek bio na Akademiji. Kako je on tada već bio fantastičan, smešan, ja sam tada razmišljala kako tako neko, ko tek počinje, ima tako fantastičan smisao za humor, ništa preterujući, a tako duhovit. To je nešto što mi ostaje u sećanju gde smo bili direktni partneri, a ostalo sve što sam gledala i kako je sve to bivalo, u svakoj ulozi je drugačiji. Posebno nakon svega što se dogodilo, igrao je ozbiljne, sjajne, slojevite uloge, obojene njegovim iskustvom”, rekla je Branka Petrić za K1, a onda se osvrnula i na sjajnu suprugu legendarnog glumca, koja je nekako uvek bila u senci, te se malo znalo o njoj:

“Njegova supruga Anita je davnbih dana došla u naše pozorište da radi frizuru i šminku, svi smo je zavoleli, bila je prelepa devojka. Desilo se šta se desilo sa Žarkom. Ona odlazi u Ameriku i dešava se jedna fantastična karijera. Počinje da radi na Brodveju. Pošto je postala tražena, odlučuje da ode i u slobodne umetnike, jer je počela da radi serije i filmove.Koliko je priznata, govori i činjenica, da je pre jedno godinu dana, možda i više od svojih kolega dobila prestižnu nagradu, kao najbolja među njima. Za mene je to fantastično. Žarko i ona su prošli zajedno sve što se dešavala u njihovom zajedničkom životu, a onda je u čitavoj toj situaciji uspela i decu da izvede na pravi put. Ona je sidro njihove porodice. Za mene ona može da bude primer svim drugima, kako može da se preživi sve ono što život donese.. Trag Žarkov će držati Anita, kroz njegova dela, kasete, knjige”, zaključila je Branka u emisiji “Kec na jedanest”.

Izvor: espreso.co.rs