Ko će naslediti Vučića: Predsednik predložio Miloša Vučevića za novog predsednika SNS

|

U Kragujevcu se danas održava izborna skupština Srpske napredne stranke, a predsednik stranke Aleksandar Vučić je po dolasku poručio stranačkim kolegama da nastave da se bore za Srbiju.

Po ulasku u halu Vučića su kolege dočekale gromoglasnim aplauzom uz povike “Aco Srbine”. Na današnjoj skupštini stranke prisutno je 3.792 delegata.

“Predložiću za predsednika stranke, a on će naravno, konsultujući se sa svima nama, doneti odluku o budućem rukovodstvu, predlažem za novog predsednika naše stranke izaberemo Miloša Vučevića”, poručio je Vučić.

Pre toga, predsednik je govorio o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o ulaganjima i napretku Srbije.

“Gotovo svi naši ljudi sa KiM koji je trebalo da prisustvuju skupu danas su na KiM. Teška je situacija, albanski režim u Prištini sprovodi teror nad našim narodom. Njihova je namera da izađu sa saopštenjem, da time nas zadovolje, a da se mi pomirimo sa onim što se naziva nova realnost, nova stvarnost, a koja ne ide u prilog našem narodu i koja je suprotna sporazumima. Otpor srpskog naroda biće sve jači, mirnim sredstvima, nadam se. Ako budu napadnuti, siguran sam da će se braniti. SNS mora da bude uz svoj narod na KiM. Ne smemo da dozvolimo Krajinu, progon i proterivanje našeg naroda”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: kurir.rs