Kiša već pada, danas do 7 stepeni: U ovim delovima Srbije pašće do 15 centimetara snega – povećanje snežnog pokrivača

|

Republički hidrometeorološki zavod objavio je rano jutros najavu za kišu i sneg. Promena koja sledi ranije je najavljena, a kako dodaju iz Zavoda, prestanak padavina se očekuje već krajem ovog dana.

U Vojvodini kiša, u nižim predelima centralne i južne Srbije kiša i sneg, a u višim predelima sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm, lokalno i za 15 cm. Posle podne i uveče prestanak padavina.

Najniža temperatura od nula do četiri, a najviša od tri do sedam.

U Beogradu oblačno i hladnije povremeno sa kišom. Kasnije posle podne prestanak kiše. Vetar pre podne umeren i jak, zapadni i severozapadni, od sredine dana u slabljenju. Temperatura bez većeg kolebanja od tri do pet.

Zbog snega i leda u većem delu Srbije, izuzev Bačke, Banata, Srema i Beograda, na snazi je žuti meteo alarm. To znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Vreme narednih dana

U četvrtak suvo u većem delu dana, a popodne i uveče ponegde kratkotrajna kiša, a na planinama sneg. Vetar slab jugoistočni, a popodne zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 3°C, a maksimalna od 3°C do 7°C. Uveče ponegde slaba kiša ili susnežica. U petak i za vikend sledi postepeni porast dnevne temperature uz pretežno suvo vreme.

Izvor: telegraf.rs