Kilo voća kao tri kilograma mesa – Ljudi šokirani cenom: “Ovo je nečuveno, kao da su od zlata”

|

Kilogram borovnica na beogradskim pijacama košta ni manje ni više nego 2.500 dinara. Paprena cena šokirala je mnoge koji smatraju da je previsoka iako nije sezona ovog voća.

Prodavci na pijaci kažu da je kvalitet ovog bobičastog voća izuzetno visok, što im donekle opravdava više iznose koje traže. Međutim, slažu se da u tome ne bi trebalo da se preteruje, jer kako uopšte naći kupca u novembru ako je cena paprena.

“Ukusne kao usred sezone i zato smatram da cena mora da prati kvalitet, pogotovo kad je takav slučaj u jesen. Svakako da obraćamo pažnju i na reakcije kupaca, pa u skladu s tim i korigujemo cene”, objašnjava Sanja, prodavačica voća.

S druge strane, kupci koji se iz dana u dan šokiraju nekom novom visokom cenom proizvoda.

“Ovo je nečuveno! Više ne mogu ni da se počastim nekim voćem kad ga se poželim, a da ne moram da dam polovinu penzije, stvarno nemaju meru”, kaže jedan kupac.

Beograđanka Katarina S. takođe smatra da je cena previsoka. “Ovo je stvarno sramota! Ko danas sebi može da priušti kilo voća za 2.500 dinara. Baš su preterali, pa gde ih nabavljaju, kao da su od zlata! Koliko sam primetila ni ostali sugrađani nisu oduševljeni cenom, svako je prokomentarisao da je preskupo. Prodavci kao da se igraju sa našim živcima”, rekla je ona.

Borovnice se zbog previsoke cene prodaju i u malim kutijama, a u zavisnosti od toga koliko vam je potrebno, cena za njih je i malo veća, nego kad biste kupili odjednom čitav kilogram. Na ostalim beogradskim pijacama iznosi po kilogramu variraju od 2.000 do 2.500 dinara, što dokazuje da prodavci slede jedni druge, a uz to se neki malo više opare.

Izvor: mondo.rs