“Kao da su od norveškog krokodila”: Kupci zapanjeni cenom organskih jaja – U Austriji najskuplja moguća su 4 evra

|

Malo ko se više iznenađuje rastom cena u marketima, od onih namirnica koje kupujemo svakoga dana, preko odeće i obuće. Međutim, s vremena na vreme pojavi se neki proizvod koji košta papreno i van svih očekivanja, da ljudi prosto ostanu u šoku.

Na Tviteru se nedavno pojavila fotografija koja je, blago rečeno zaprepastila mnoge. Na njoj se vidi da pakovanje od 10 jaja košta paprenih 639 dinara, iliti 63,9 dinara po komadu.

Ispod fotografije, autor je, aludirajući na neverovatnu cenu samih jaja napisao “Jaja od norveškog krokodila”. Na fotografiji se takođe može videti da na pakovanju stoji da su u pitanju organska jaja, te mnogi smatraju da je upravo zbog toga cena previsoka.

“Ali organska. Uvek se pitam kad ih kupujem, jesu li zaista organska?”, sumnjičava je bila jedna devojka.

Iako organska jaja spadaju u grupu nešto prestižnijih namirnica, koje ne pripadaju prosečnoj potrošačkoj korpi, mnogi su se složili da cena nije realna. Zbog toga nadovezao se još jedan korisnik Tvitera te napisao, da su takva jaja u drugim zemljama najskuplja tek nešto više od 400 dinara.

Ispod objave, takođe, bilo je i onih koji su se našalili na račun visokih cena.

“Pitanje za prvi dejt, Kupuješ li organska jaja?, “To je organski krokodil”, “Malo je”, glasili su neki od komentara.

Mnogi su se pitali zašto su organska jaja na ceni, a na sajtu jednog od proizvođača organskih jaja navodi:

“Koke imaju stalni pristup pašnjaku formiranom po metodama organske biljne proizvodnje koji dozvoljavaju maksimalno 580 koka nosilja na hektaru zemljišta. Smeštene su u drvene kućice sa podnim prostirkama i gnezdima od prirodnog materijala organskog porekla i visećim hranilicama i pojilicama. Ishrana se sastoji od žitarica, bez hrane koja sadrži GMO i aditive a obavlja se i stalno praćenje ponašanja i zdravstvenog stanja životinja”, stoji u opisu.

Izvor: blic.rs