Jovica je nadaleko poznat po pletenju ali nema sreće u ljubavi: Doveli mu Albanku – Kada je shvatio o čemu se radi već je bilo kasno

|

U poslednjih nekoliko godina u Srbiji posebnu pažnju privlače brakovi sklopljeni između Srba i Albanaca. Momci sa seoskih područja koji su zašli u ozbiljnije godine sve češće se odlučuju da preko provodadžije nađu sebi srodnu dušu u Albaniji.

Međutim, Jovica Kričak (43) iz sela Žunja kod Brusa nije imao sreće sa pronalaskom, te je osim lažne Albanke, naišao i na lažnog provodadžiju.

Jovica Kričak je vredan, pošten i radan momak, da nema takvog, kažu meštani sela Žunje. On je čobanin od malena, a bavi se i nesvakidašnjim poslom. Svakog dana vodi krave na ispašu, a u štali ih neguje za potrebe domaćinstva. Jovica ima posla i u plasteniku, a uvek se nađe posla i u bašti na otvorenom.

Jovica od svog stada ovaca priprema domaću vunu za pletenje. To je upravo i ono po čemu je naširoko poznat ovaj neoženjeni muškarac. Sve ovo Jovica radi iz ljubavi, ali i pored svih kvaliteta, do svoje 42. godine nije uspeo da pronađe ženu za brak. Ipak, ne napušta ga nada da će neka devojka navratiti do sela Žunje i zauvek ostati u njegovoj porodici.

“Retko koja bi došla, kako koja godina sve teže. Neće nijedna u selo. Kako čuju selo Žunje, tako se sve začude i pitaju gde je to. Pa nismo na severnom polu”, kaže majka Božurka za Jutjub kanal “Kamerom po Srbiji” koja je ispričala priču da su pored Srpkinja, želeli i devojke iz Albanije, ali se na kraju sve završilo tako da su ostali i bez snajke i bez para.

Nakon što je jedna Albanka bila kod njih u kući, ali se spletom okolnosti nije snašla na selu, porodica Kričak se odlučila da ovaj put pozovu čoveka koji se navodno bavi provodadžisanjem. Ali taj plan se iskomplikovao.

“Mi smo išli preko ljudi koji to rade, pare nisu problem, ali ja sam takva da verujem čoveku”, kaže Jovičina majka koja objašnjava da je provodadžija imao samo priču, ali ne i nameru da pomogne. On je to sve kako izgleda radio iz interesa. Devojka iz Albanije je kako stoje stvari, imale dogovor sa provodadžijom iz Srbije, Kako Jovičina majka smatra, verovatno su podelili pare.

Za razliku od prve devojke koja je pošteno došla, sa celom porodicom, i koja je iskreno rekla da nije spremna za život na selu, druga je bila navodno prevarantkinja.

“Kod druge devojke videlo se da to nije to. Ona nije silazila sa telefona, stalno je sa nekim pričala na telefon. A na dan kad je otišla, iščupala je kabl za telefon. Videla sam ja da je bilo nešto sumnjivo, neka kola stalno su se navraćala tog dana. Ma rekoh ovo nisu čista posla. I samo što pomislih nešto tako, eto nje sa torbom beži”, objašnjava Božurka trenutak kada je shvatila da je njen sin i cela porodica prevarena.

Jovica je ostao bez žene, majka Božurka bez novca, a provodadžija nije hteo da se javi dugo nakon odlaska mlade. Ipak, porodica Kričak nada se da će u budućnosti imati više sreće te da će njihov sin, koji kako kažu plete bolje od svake žene, uskoro pronaći svoju srodnu dušu.

Izvor: espreso.co.rs