Jovan Memedović izjavom o životu na selu podelio srpsku javnost: Opleo po kompjuterašima i menadžerima, pa izazvao burne reakcije

|

Voditelj Jovan Memedović, poznat je kao veliki borac za očuvanje prirode i mnogi vole da ga gledaju u emisijama “Sasvim prirodno”, ali i kvizu “Potera”. Međutim, on je nedavno svojom izjavom je izazvao burne reakcije na društvenim mrežama.

Voditelj je gostujući u jednoj emisiji na RTS-u, pričao o modernim zanimanjima, u sklopu teme života na selu. Poznat kao veliki ljubitelj i zaštitnik prirode, voditelj je iz svog ugla objasnio zašto je sve veći broj srpskih sela bez stanovništva.

“Pazite, selo ne trpi lenjost. Za svako selo je zajedničko – vredni ljudi. Mi smo to izgubili, sad su oni koji su… ne znam gde postoje ti koji su vredni. Uglavnom su svi na kompjuteru, pi-arovi, menadžeri, programeri i tako dalje. Ja ne znam kako se njihov rad može okarakterisati kao vredan”, rekao je Memedović u sklopu emisije koja je emitovana na RTS-u.

Njegova izjava na društvenim mrežama je izazvala burne reakcije. Dok su ga neki kritikovali uz reči kako su to zanimanja budućnosti, deo komentatora je bio mišljenja da je Memedović u pravu, kao i da svi vole selo na tri dana u prolazu, ali da očigledno nisu svesni da se asfalt ne jede, misleći na sve one koji pobegnu sa sela u grad, te se u zavičaj vraćaju par dana godišnje.

Ipak, komentar jednog poljoprivrednika izazvao je veliku pažnju. On je naveo kako možda ne bi bio uspešan u svom poslu, da nema programera i kompjutera.

“Evo ja kao poljoprivrednik tvrdim da većinu stvari koje koristim ne bih imao bez tih istih ljudi koji sede iza kompjutera. Ne bih pre svega imao ove sorte voća koje imam, ne bih imao ova đubriva koja koristim, ne bih imao pesticide, traktor i mnoge druge alate. Bukvalno bih imao samo motiku i ništa drugo. Da tek ne spominjem kako bez interneta ja ne bih bio ovde gde jesam”, komentariše poljoprivrednik i dodaje:

“Mnogo informacija sam pokupio sa interneta koje niko nije umeo ili znao da mi prenese. Pa obična vremenska prognoza mi nekada izuzetno mnogo znači i prema njoj planiram šta ću svaki dan da radim a tu prognozu je neko sastavio iz pomoć istih tih zlih kompjutera. Voli on malo da drnda onu rečenicu: Deca nam samo sede ispred kompjutera”, bio je jedan od komentara sa najvećim brojem lajkova unutar objave na Reditu.

Izvor: blic.rs